Makaronai su švelniais vištienos gabalėliais ir itališku Bešamelio padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Makaronai su švelniais vištienos gabalėliais ir itališku Bešamelio padažu

Italai makaronus vadina tuo, ką mes Rusijoje vadiname makaronais. Manoma, kad jei makaronai kokybiški ir tinkamai išvirti, jie niekada nesulips. Prie makaronų patiekiami įvairūs padažai - "Bolognese", "Carbonara", "Pesto", grybų padažas, tačiau ypač populiarus yra "Bechamel" padažas, kurio pagrindą sudaro paprasti produktai - sviestas, pienas ir miltai. Pabandykite pasigaminti itališko stiliaus makaronų su vištiena ir kreminiu "Bechamel" padažu.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
179 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4/5 (33 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Makaronai su švelniais vištienos gabalėliais ir itališku Bešamelio padažu Žingsnis 1
Paruoškite bešamelio padažą. Keptuvėje arba puode ištirpinkite sviestą. Į sviestą suberkite miltus ir plona srovele supilkite pieną. Nuolat maišydami užvirinkite pieną.

Žingsnis 2

Makaronai su švelniais vištienos gabalėliais ir itališku Bešamelio padažu Žingsnis 2
Kai pienas užvirs, padidinkite maišymo greitį - padažas greitai sutirštės, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Gerame bešamelio padaže neturi būti gumuliukų. Tai lengvai pasieksite, jei naudosite nedidelio skersmens dubenį.

Žingsnis 3

Makaronai su švelniais vištienos gabalėliais ir itališku Bešamelio padažu Žingsnis 3
Į įkaitintą keptuvę supilkite alyvuogių aliejų ir suberkite svogūnus. Švelniai maišydami pakepinkite svogūnus, kol taps skaidrūs. Tai užtruks apie 4 minutes. Sudėkite svogūnus ir kepkite ant vidutinės ugnies 4 min. tada į svogūnus sudėkite vištienos gabalėlius, pasūdykite ir kepkite, kol filė pakeis spalvą. Pamatysite, kad filė palaipsniui tampa balta.

Žingsnis 4

Makaronai su švelniais vištienos gabalėliais ir itališku Bešamelio padažu Žingsnis 4
Kai filė pabals, sudėkite pomidorus ir kepkite dar 2 minutes. Įberkite raudonųjų aštrių maltų pipirų. Tada supilkite pomidorų padažą, išmaišykite medine mentele ir ant silpnos ugnies virkite 5 minutes. Tuo pat metu išvirkite makaronus pagal instrukcijas. Gerų makaronų gaminimo paslaptis gana paprasta: 100 g makaronų imkite bent 1 litrą vandens, įmeskite makaronus į pasūdytą verdantį vandenį, sumažinkite kaitrą ir laikykite uždengę dangčiu. Sausus makaronus virkite 7-9 minutes, o šviežius - 2-3 minutes, priklausomai nuo jų storio.

Žingsnis 5

Makaronai su švelniais vištienos gabalėliais ir itališku Bešamelio padažu Žingsnis 5
Į keptuvę su vištiena sudėkite virtus makaronus ir bešamelio padažą. Švelniai išmaišykite ir 3 minutes palaikykite ant labai mažos ugnies. Pagal skonį pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.

Žingsnis 6

Makaronai su švelniais vištienos gabalėliais ir itališku Bešamelio padažu Žingsnis 6
Įjunkite orkaitę iki 180 ℃ temperatūros. Sudėkite makaronus į kepimo indą. Mocarelą sutarkuokite vidutine tarka ir tolygiai paskleiskite ant makaronų ir vištienos. Kepkite makaronus 180 ℃ temperatūroje 10-15 minučių, kol sūris visiškai išsilydys.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos