Publikavimo data: 2025-08-18
Makaronai su tunu ir špinatais
Paprastas ir spalvingas greitas patiekalas, kuris puikiai atrodys atskirai arba kaip rafinuotas garnyras prie žuvies patiekalų. Tuną recepte galima pakeisti sardinėmis arba ančiuviais jų sultyse. Geriau naudoti šviežius špinatus.
Žingsnis 1
Makaronus virkite pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas iki al dente. Pomidoruose padarykite kryžminį pjūvį.
Žingsnis 2
Nulupkite česnaką ir supjaustykite jį smulkiais kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir 2 min. pakepinkite česnaką.
Žingsnis 3
Tuno filė sudėkite į keptuvę ir maišydami apkepkite. Neišpilkite iš žuvies sulčių.
Žingsnis 4
Paruoškite dubenį makaronų sultiniui ir supilkite į jį 200 ml sultinio. Tada makaronus perkoškite per sietelį. Sudėkite juos į keptuvę ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Į keptuvę supilkite pomidorų mišinį, tuno sultis ir šiek tiek sultinio. Nenustokite maišyti. Leiskite padažui šiek tiek užvirti. Pagal skonį pasūdykite ir sudėkite špinatus. Dar porą kartų pamaišykite ir sudėkite į lėkštę.
Kategorijos