Makaronai su tunu ir špinatais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Makaronai su tunu ir špinatais

Paprastas ir spalvingas greitas patiekalas, kuris puikiai atrodys atskirai arba kaip rafinuotas garnyras prie žuvies patiekalų. Tuną recepte galima pakeisti sardinėmis arba ančiuviais jų sultyse. Geriau naudoti šviežius špinatus.
Gaminimo laikas
59 min.
Laikas virtuvėje
29 min.
Kalorijos
233 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
32 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.14/5 (7 bal.)

Žingsnis 1

Makaronai su tunu ir špinatais Žingsnis 1
Makaronus virkite pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas iki al dente. Pomidoruose padarykite kryžminį pjūvį.

Žingsnis 2

Makaronai su tunu ir špinatais Žingsnis 2
Nulupkite česnaką ir supjaustykite jį smulkiais kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir 2 min. pakepinkite česnaką.

Žingsnis 3

Makaronai su tunu ir špinatais Žingsnis 3
Tuno filė sudėkite į keptuvę ir maišydami apkepkite. Neišpilkite iš žuvies sulčių.

Žingsnis 4

Makaronai su tunu ir špinatais Žingsnis 4
Paruoškite dubenį makaronų sultiniui ir supilkite į jį 200 ml sultinio. Tada makaronus perkoškite per sietelį. Sudėkite juos į keptuvę ir išmaišykite.

Žingsnis 5

Makaronai su tunu ir špinatais Žingsnis 5
Į keptuvę supilkite pomidorų mišinį, tuno sultis ir šiek tiek sultinio. Nenustokite maišyti. Leiskite padažui šiek tiek užvirti. Pagal skonį pasūdykite ir sudėkite špinatus. Dar porą kartų pamaišykite ir sudėkite į lėkštę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, daržovių patiekalai, miltiniai antrieji patiekalai, troškiniai, daržovių salotos, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, per 30 minučių, sala, pietūs, vakarienė, morkų sezonas, agurkų sezonas, saldžiųjų paprikų sezonas, česnakų sezonas, makaronai (makaronai), funchoza, azijietiški makaronai, karštieji patiekalai naujiems metams, be įprastų alergenų, receptų knyga, funchoza su daržovėmis, makaronai su daržovėmis, funchoza su paprikomis, funchoza su agurkais, makaronai su morkomis, makaronai su česnakais, funchoza su morkomis.

Kategorijos