Publikavimo data: 2024-04-01
Makaronai su vištiena grietinėlės padaže
Spagečiai su vištiena kreminiame padaže laikomi itališkos virtuvės vizitine kortele. Makaronus galima pakeisti kitų rūšių makaronais. Geriau rinktis kietųjų kviečių makaronus. Išvirę ir padažyti su padažu jie geriau išlaiko formą. Makaronai su vištiena grietinėlės padaže tinka ir pietums, ir vakarienei. Makaronų su vištienos krūtinėle receptas paprastas, o paruošimas greitas. Filė grietinėlėje gaunasi labai minkšta.
Žingsnis 1
Supilkite vandenį į puodą, pastatykite ant didelės ugnies ir užvirinkite. Įberkite šaukštą druskos ir sudėkite makaronus į vandenį. Vėl užvirkite ir virkite, kol makaronai taps al dente (10 minučių). Išmeskite į sietelį.
Žingsnis 2
Į įkaitintą keptuvę supilkite augalinį aliejų. Sudėkite česnakus ir kepkite, kol taps auksiniai. Tada česnaką išimkite, nes jis reikalingas tik pagardinti. Į keptuvę sudėkite filė. Išmaišykite, pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite, kol taps auksinės spalvos, 5-8 minutes ant didelės ugnies. Mėsą periodiškai pamaišykite.
Žingsnis 3
Lėtai supilkite grietinėlę į keptuvę su vištienos filė. Sumažinkite ugnį ir maišydami virkite 3-5 minutes, kol padažas sutirštės.
Žingsnis 4
Į keptuvę su vištienos filė grietinėlės padaže sudėkite išvirtus makaronus. Įdėkite tarkuoto sūrio. Viską gerai išmaišykite ir porą minučių kaitinkite.
Kategorijos