Publikavimo data: 2024-04-09
Makaronai su vištienos krūtinėle ir grietinėlės padažu
Italijos virtuvėje yra daugybė makaronų receptų. Vienas paprasčiausių ir populiariausių - makaronai su vištienos krūtinėle ir grietinėlės padažu. Patiekalas ruošiamas labai paprastai, jį sudaro trys pagrindiniai ingredientai: kepti vištienos gabaliukai, grietinėlės padažas ir penne makaronai. Šis patiekalas puikiai tinka šventiniams pietums su draugais arba romantiškai vakarienei dviese.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 2
Vištienos krūtinėlę supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 3
Pasūdykite verdantį vandenį makaronams, įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus.
Žingsnis 4
Perkelkite makaronus į verdantį vandenį ir virkite, kol suminkštės, 7-10 minučių, vadovaudamiesi ant pakuotės pateiktais nurodymais.
Žingsnis 5
Įkaitinkite keptuvę su trupučiu augalinio aliejaus.
Žingsnis 6
Į įkaitintą keptuvę sudėkite griežinėliais supjaustytus svogūnus. Kepkite svogūnus 1-2 minutes, kol jie taps auksinės spalvos.
Žingsnis 7
Į keptuvę perkelkite griežinėliais supjaustytą vištienos krūtinėlę.
Žingsnis 8
Kepkite vištieną 8-10 minučių, kol iškeps.
Žingsnis 9
Į keptuvę supilkite grietinėlę.
Žingsnis 10
Pagal skonį įberkite Provanso žolelių, druskos ir pipirų.
Žingsnis 11
Išvirusius makaronus perkelkite į keptuvę.
Žingsnis 12
Makaronus, padažą ir vištieną gerai sumaišykite.
Žingsnis 13
Sudėkite makaronus į lėkštes ir patiekite.
Kategorijos