Publikavimo data: 2024-05-01
Makaronų ir sūrio padažas (mac-n-cheese)
Mac and chesee - amerikietiškas patiekalas, kuris buvo ypač populiarus karo metu dėl ilgo sudedamųjų dalių galiojimo laiko. Tai puikus pasirinkimas pietums, nes jį galima greitai paruošti ir patiekti visai šeimai. Jam paruošti reikia imti kietųjų sūrio rūšių: parmezano ir čederio. Galite šiek tiek paįvairinti pirminį gaminio variantą ir pridėti šoninės. Dėl jos patiekalas taps dar aromatingesnis ir skanesnis.
Žingsnis 1
Apkepkite svogūną ir šoninę. Keptuvę statykite ant vidutinės ugnies, supilkite aliejų ir sudėkite svogūnus bei šoninę. Kepkite, kol svogūnai suminkštės. Išjunkite ugnį, suberkite papriką ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite bešamelio padažą. Atskirai pašildykite pieną. Tada ant kaitvietės pastatykite keptuvę arba puodą, ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir 2-3 min. pakepinkite ant vidutinės ugnies. Sumažinkite ugnį, palaipsniui supilkite karštą pieną, nuolat maišydami padažą. Suberkite čederio sūrį, šiek tiek jo pasilikite pabarstymui, ir įmaišykite į padažą. Nuolat maišykite, kol sūris ištirps. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Išvirkite makaronus. Supilkite vandenį į puodą, pasūdykite ir pastatykite ant ugnies. Užvirus supilkite dalį makaronų. Virkite, kol suminkštės. Tada makaronus nusausinkite ant sietelio ir palikite nusivarvėti.
Žingsnis 4
Makaronus su sūriu ir šonine iškepkite orkaitėje. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų. Kepimo inde sumaišykite visus ingredientus: virtus makaronus, šoninę, svogūnus ir padažą. Išmaišykite ir ant viršaus užbarstykite parmezano sūrio ir likusio čederio sūrio. Dėkite į orkaitę ir kepkite, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos