Publikavimo data: 2024-06-09
Makaronų troškinys su pomidorais "Bešamelio" padaže
Troškinys yra mėgstamas daugelio tautų patiekalas, ypač vertinamas Jungtinėse Amerikos Valstijose. Italijoje makaronų troškinys taip pat paklausus, tačiau jis vadinamas timbale. Paprastai apkepas gali būti įdarytas įvairių rūšių padažais: pomidorų-pieno, grietinėlės-pieno, o labiausiai paplitęs padažas yra Bechamel padažas.
Žingsnis 1
Svogūną apkepkite augaliniame aliejuje. Kai svogūnai apkeps, sudėkite maltą mėsą, smulkiai supjaustytą česnaką, druską ir pipirus. Porą minučių patroškinkite ir sudėkite pomidorus.
Žingsnis 2
Padažui ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą. Nuolat maišydami suberkite miltus. Lėta srovele supilkite pieną, tik nepamirškite maišyti, kad nesusidarytų gumuliukų. Virkite, kol padažas sutirštės. Pagal skonį padažą pagardinkite druska.
Žingsnis 3
Į kepimo indą pirmu sluoksniu sudėkite spagečius, tada sluoksnį padažo, kepsnį ir likusį padažą. Pašaukite kepinį į iki 180⁰ C įkaitintą orkaitę 20-25 min.
Kategorijos