Makaronų troškinys su pomidorais "Bešamelio" padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Makaronų troškinys su pomidorais "Bešamelio" padaže

Troškinys yra mėgstamas daugelio tautų patiekalas, ypač vertinamas Jungtinėse Amerikos Valstijose. Italijoje makaronų troškinys taip pat paklausus, tačiau jis vadinamas timbale. Paprastai apkepas gali būti įdarytas įvairių rūšių padažais: pomidorų-pieno, grietinėlės-pieno, o labiausiai paplitęs padažas yra Bechamel padažas.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
193 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
18 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Makaronų troškinys su pomidorais "Bešamelio" padaže Žingsnis 1
Svogūną apkepkite augaliniame aliejuje. Kai svogūnai apkeps, sudėkite maltą mėsą, smulkiai supjaustytą česnaką, druską ir pipirus. Porą minučių patroškinkite ir sudėkite pomidorus.

Žingsnis 2

Makaronų troškinys su pomidorais "Bešamelio" padaže Žingsnis 2
Padažui ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą. Nuolat maišydami suberkite miltus. Lėta srovele supilkite pieną, tik nepamirškite maišyti, kad nesusidarytų gumuliukų. Virkite, kol padažas sutirštės. Pagal skonį padažą pagardinkite druska.

Žingsnis 3

Makaronų troškinys su pomidorais "Bešamelio" padaže Žingsnis 3
Į kepimo indą pirmu sluoksniu sudėkite spagečius, tada sluoksnį padažo, kepsnį ir likusį padažą. Pašaukite kepinį į iki 180⁰ C įkaitintą orkaitę 20-25 min.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos