Makaronų troškinys su pomidorais "Bešamelio" padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Makaronų troškinys su pomidorais "Bešamelio" padaže

Troškinys yra mėgstamas daugelio tautų patiekalas, ypač vertinamas Jungtinėse Amerikos Valstijose. Italijoje makaronų troškinys taip pat paklausus, tačiau jis vadinamas timbale. Paprastai apkepas gali būti įdarytas įvairių rūšių padažais: pomidorų-pieno, grietinėlės-pieno, o labiausiai paplitęs padažas yra Bechamel padažas.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
193 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
18 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (4 bal.)

Žingsnis 1

Makaronų troškinys su pomidorais "Bešamelio" padaže Žingsnis 1
Svogūną apkepkite augaliniame aliejuje. Kai svogūnai apkeps, sudėkite maltą mėsą, smulkiai supjaustytą česnaką, druską ir pipirus. Porą minučių patroškinkite ir sudėkite pomidorus.

Žingsnis 2

Makaronų troškinys su pomidorais "Bešamelio" padaže Žingsnis 2
Padažui ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą. Nuolat maišydami suberkite miltus. Lėta srovele supilkite pieną, tik nepamirškite maišyti, kad nesusidarytų gumuliukų. Virkite, kol padažas sutirštės. Pagal skonį padažą pagardinkite druska.

Žingsnis 3

Makaronų troškinys su pomidorais "Bešamelio" padaže Žingsnis 3
Į kepimo indą pirmu sluoksniu sudėkite spagečius, tada sluoksnį padažo, kepsnį ir likusį padažą. Pašaukite kepinį į iki 180⁰ C įkaitintą orkaitę 20-25 min.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, miltiniai antrieji patiekalai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, cukinijų sezonas, pomidorų sezonas, troškinys, mėsos troškinys, karšti patiekalai naujiems metams, cukinijų troškinys, receptų knyga, troškinys su sūriu, troškinys su pomidorais, troškinys su kiaušiniais

Kategorijos