Makaronų troškinys su vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Makaronų troškinys su vištiena

Manoma, kad apkepą išrado amerikietė, kuri užpylė maisto likučius plaktais kiaušiniais ir pasiuntė į orkaitę. Remiantis tuo, manoma, kad troškinį galima pagaminti iš bet ko, atsižvelgiant į šaldytuve turimus produktus. Šiandien troškinys žinomas visame pasaulyje, nes yra įtrauktas į daugelio tautų kulinarines knygas. Vieno klasikinio troškinio recepto paprasčiausiai nėra, nes šeimininkės yra tokios prisitaikančios, kad sugalvojo ir toliau kuria naujus vieno paprasto patiekalo skonius ir derinius.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
220 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
21 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.33/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Makaronų troškinys su vištiena Žingsnis 1
Keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite svogūną. Įdėkite česnako. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite mėsą ir troškinkite dar 5 minutes.

Žingsnis 2

Makaronų troškinys su vištiena Žingsnis 2
Norėdami paruošti padažą, miltus pakepinkite augaliniame aliejuje, kol jie taps gelsvos spalvos. Pagardinkite druska ir pipirais. Supilkite pieną ir gerai išmaišykite. Sumažinkite ugnį ir maišykite, kol padažas sutirštės.

Žingsnis 3

Makaronų troškinys su vištiena Žingsnis 3
Kepimo formą ištepkite sviestu. Tešlą ištepkite keliais gabalėliais sviesto. Ant viršaus paskleiskite mėsą ir užpilkite padažu. Kepkite 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, miltiniai antrieji patiekalai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, cukinijų sezonas, pomidorų sezonas, troškinys, mėsos troškinys, karšti patiekalai naujiems metams, cukinijų troškinys, receptų knyga, troškinys su sūriu, troškinys su pomidorais, troškinys su kiaušiniais

Kategorijos