Publikavimo data: 2025-08-20
Makaronų troškinys su vištiena
Manoma, kad apkepą išrado amerikietė, kuri užpylė maisto likučius plaktais kiaušiniais ir pasiuntė į orkaitę. Remiantis tuo, manoma, kad troškinį galima pagaminti iš bet ko, atsižvelgiant į šaldytuve turimus produktus. Šiandien troškinys žinomas visame pasaulyje, nes yra įtrauktas į daugelio tautų kulinarines knygas. Vieno klasikinio troškinio recepto paprasčiausiai nėra, nes šeimininkės yra tokios prisitaikančios, kad sugalvojo ir toliau kuria naujus vieno paprasto patiekalo skonius ir derinius.
Žingsnis 1
Keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite svogūną. Įdėkite česnako. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite mėsą ir troškinkite dar 5 minutes.
Žingsnis 2
Norėdami paruošti padažą, miltus pakepinkite augaliniame aliejuje, kol jie taps gelsvos spalvos. Pagardinkite druska ir pipirais. Supilkite pieną ir gerai išmaišykite. Sumažinkite ugnį ir maišykite, kol padažas sutirštės.
Žingsnis 3
Kepimo formą ištepkite sviestu. Tešlą ištepkite keliais gabalėliais sviesto. Ant viršaus paskleiskite mėsą ir užpilkite padažu. Kepkite 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Kategorijos