Publikavimo data: 2025-08-18
Mamos kefyro blynų receptas
Receptą gavau iš savo mamos. Blyneliai būna purūs ir skanūs.
Žingsnis 1
Sumaišykite kefyrą, vandenį ir miltus ir palikite 1 valandą. Taip visi gumulėliai ištirps savaime.
Žingsnis 2
Po 1 valandos tešla bus be jokio gumulėlio.
Žingsnis 3
Sudėkite šiuos ingredientus: Įmaišykite 2 plaktus kiaušinius, 3 šaukštus augalinio aliejaus, 1 šaukštą cukraus (jei mėgstate saldžiau - daugiau), 1 žiupsnelį druskos ir pusę šaukštelio sodos. Įsitikinkite, kad tešla nėra per tiršta ar skysta, ji turi lengvai pasiskirstyti ant keptuvės ir kartu būti vientisos tekstūros. Jei reikia, galite įpilti daugiau miltų arba vandens.
Žingsnis 4
Pradėkime kepti. Pirmą kartą į keptuvę įpilkite truputį augalinio aliejaus, vėliau to daryti nebūtina. Pradėdami nuo antrojo blyno, kiekvieną blyną patepkite trupučiu sviesto.
Kategorijos