Publikavimo data: 2024-09-17
Mamos receptas - trapus plovas su kiauliena
Tradiciškai į tikrą uzbekišką plovą įeina tik aviena. Siūlau jums plovo su kiauliena receptą, galite naudoti ir vištieną. Tai mano mamos receptas
Žingsnis 1
Katile įkaitinkite augalinį aliejų
Žingsnis 2
Supjaustykite kiaulieną gabaliukais, morkas sutarkuokite arba supjaustykite batonais, svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Sudėkite mėsą į katilą ir pamaišykite iešmeliu.
Žingsnis 4
Sudėkite svogūnus, morkas ir kepkite kartu 5 minutes. Tada suberkite prieskonius, druską, vandenį ir troškinkite 30 minučių ant silpnos ugnies.
Žingsnis 5
Ryžius nuplaukite. Ryžius suberkite į mėsą. Užvirinkite vandenį iki 2 pirštų virš ryžių. Įdėkite česnaką. Užvirkite ryžius ant vidutinės ugnies ir virkite 20 minučių.
Žingsnis 6
Viršutinį ryžių sluoksnį lengvai išmaišykite ir suberkite į gumulą. Uždenkite plovą dangčiu ir virkite ant labai mažos ugnies dar 15 minučių. Per tą laiką plovas garuos.
Kategorijos