Mandarinų ir gvazdikėlių uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Mandarinų ir gvazdikėlių uogienė

Mandarinų uogienė su gvazdikėliais - neįtikėtinai skanus patiekalas. Saldžiarūgštis mandarinų skonis, citrusinių vaisių aromatas ir gvazdikėlių natos užkariaus jus nuo pirmojo šaukšto. Džemas pasirodo esąs ir naudingas. Ir visa tai todėl, kad mandarinai yra puikus vitaminų, pektinų, eterinių aliejų ir mikroelementų šaltinis. Džemas tampa šviesus ir saulėtas. Ją galima patiekti prie arbatos arba naudoti desertams ruošti. Šios uogienės stiklainis taip pat bus puiki dovana artimam žmogui.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
123 kcal.
Angliavandeniai
31 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (4 bal.)

Žingsnis 1

Mandarinų ir gvazdikėlių uogienė Žingsnis 1
Atskirkite nuluptus mandarinus atskiromis skiltelėmis. Nuo kiekvieno griežinėlio pašalinkite kauliukus, baltą plėvelę ir žieveles. Taip išvengsite uogienės kartumo. Kiekvieną skiltelę perpjaukite per pusę. Jei mandarinai maži, jų pjaustyti nereikia.

Žingsnis 2

Mandarinų ir gvazdikėlių uogienė Žingsnis 2
Sudėkite mandarinus į ąsotį arba puodą. Įpilkite 50 ml vandens, cukrų, gvazdikėlius ir citrinos sultis. Viską išmaišykite ir pastatykite ant ugnies.

Žingsnis 3

Mandarinų ir gvazdikėlių uogienė Žingsnis 3
Mandarinus su cukrumi, gvazdikėliais ir citrinos sultimis virkite ant silpnos ugnies apie 40 minučių. Mišinys turėtų šiek tiek išgaruoti ir sutirštėti. Nevirkite, kol labai sutirštės.

Žingsnis 4

Mandarinų ir gvazdikėlių uogienė Žingsnis 4
Nukelkite mandarinų uogienę nuo ugnies ir išimkite gvazdikėlius. Džemą sutrinkite panardinamuoju trintuvu iki vientisos masės. Gautą uogienę atvėsinkite.

Žingsnis 5

Mandarinų ir gvazdikėlių uogienė Žingsnis 5
Įdėkite uogienę į vazą arba sterilizuotą stiklainį su dangteliu. Mandarinų ir gvazdikėlių uogienė paruošta!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, uogienės, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos