Mandarinų keksas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Mandarinų keksas

Malonaus vaisių skonio ir trapios tekstūros mandarinų keksas - tikras malonumas paprastų desertų mėgėjams. Keksas būna saikingai saldus, bet kartu labai skanus ir minkštas. Įdomu tai, kad pirmą kartą keksiukais pradėta vadinti XIX a. pabaigoje atsiradę pyragaičiai. Jie buvo pavadinti taip pat, kaip ir speciali kepimo forma, kurioje taip pat buvo matuojamas reikiamas ingredientų kiekis.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
226 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
39 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.95/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Mandarinų keksas Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Paruoštus mandarinus sudėkite į blenderio dubenį ir sumaišykite iki vientisos masės. Plaktuvu suplakite kiaušinius ir 1,3 puodelio cukraus, suberkite kvietinius ir kukurūzų miltus, ištirpintą sviestą ir kepimo miltelius. Vėl suplakite.

Žingsnis 2

Mandarinų keksas Žingsnis 2
Iškepkite mandarinų keksą. Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių. Mandarinų masę sumaišykite su tešla, gerai išmaišykite. Po to supilkite masę į kepimo formą ir dėkite keksiuką kepti, kol jis bus paruoštas, maždaug 40 minučių.

Žingsnis 3

Mandarinų keksas Žingsnis 3
Paruoškite sirupą. Puode sumaišykite vandenį ir 3 valgomuosius šaukštus cukraus. Virkite sirupą, kol jis bus paruoštas. Tada supjaustykite du atidėtus mandarinus griežinėliais, sudėkite juos į sirupą, pavirkite dar 2 minutes, tada nukelkite puodą nuo ugnies ir palikite atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos