Publikavimo data: 2024-06-08
Mandarinų keksas
Malonaus vaisių skonio ir trapios tekstūros mandarinų keksas - tikras malonumas paprastų desertų mėgėjams. Keksas būna saikingai saldus, bet kartu labai skanus ir minkštas. Įdomu tai, kad pirmą kartą keksiukais pradėta vadinti XIX a. pabaigoje atsiradę pyragaičiai. Jie buvo pavadinti taip pat, kaip ir speciali kepimo forma, kurioje taip pat buvo matuojamas reikiamas ingredientų kiekis.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Paruoštus mandarinus sudėkite į blenderio dubenį ir sumaišykite iki vientisos masės. Plaktuvu suplakite kiaušinius ir 1,3 puodelio cukraus, suberkite kvietinius ir kukurūzų miltus, ištirpintą sviestą ir kepimo miltelius. Vėl suplakite.
Žingsnis 2
Iškepkite mandarinų keksą. Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių. Mandarinų masę sumaišykite su tešla, gerai išmaišykite. Po to supilkite masę į kepimo formą ir dėkite keksiuką kepti, kol jis bus paruoštas, maždaug 40 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite sirupą. Puode sumaišykite vandenį ir 3 valgomuosius šaukštus cukraus. Virkite sirupą, kol jis bus paruoštas. Tada supjaustykite du atidėtus mandarinus griežinėliais, sudėkite juos į sirupą, pavirkite dar 2 minutes, tada nukelkite puodą nuo ugnies ir palikite atvėsti.
Kategorijos