Publikavimo data: 2024-06-08
Mandarinų uogienė
Džemas yra malonaus skonio desertas, gaminamas iš uogų ar vaisių. Iki šiol egzistuoja kelios jo atsiradimo versijos, nors istorija byloja, kad Artimųjų Rytų gyventojai skanėstą pradėjo ruošti naudodami cukranendrių cukrų arba medų. Mandarinų uogienė yra vienas iš daugelio skanėsto gaminimo būdų, ji pasižymi ryškiu skoniu ir nuostabiu aromatu. Džemą galima naudoti įvairiais būdais: tepti ant pyrago plutos, dėti į arbatą arba patiekti su blynais.
Žingsnis 1
Paruoškite vaisius. Atvėsusius mandarinus supjaustykite griežinėliais, nenuimdami žievelės. Jei vaisiuose yra kauliukų, pašalinkite juos. Sudėkite mandarinų skilteles į trintuvą ir susmulkinkite. Jei norite, susmulkinkite juos ne iki vientisos konsistencijos, kad liktų minkštimo ir odelės gabalėlių.
Žingsnis 2
Išvirkite uogienę. Sudėkite mandarinų mišinį į puodą, supilkite citrinų sultis, prieskonius ir cukrų, gerai išmaišykite ir užvirinkite. Tada virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės, 20-30 minučių. Paruoštą uogienę supilstykite į stiklainius ir sandariai uždarykite.
Kategorijos