Publikavimo data: 2024-04-09
Mandirmak
Mandirmakas - tai Dagestano virtuvės patiekalas, kuris yra tam tikras troškinys iš daržovių ir kiaušinių. Tradiciškai šiam patiekalui gaminti naudojamos bulvės, svogūnai ir pomidorai. Daržovės troškinamos ir užpilamos plaktais kiaušiniais. Patiekalas labai paprastas ir kartu skanus. Visi ingredientai yra sveiki, todėl mandirmakas nėra kaloringas, o tai ypač įvertins tie, kurie saugo savo figūrą.
Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Bulves sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Blanširuokite pomidorus: 1 minutei įmeskite juos į verdantį vandenį ir perkelkite į šaltą vandenį.
Žingsnis 4
Nulupkite pomidorų odelę ir supjaustykite juos pusapvaliais griežinėliais.
Žingsnis 5
Į gilų dubenį įmuškite du vištų kiaušinius. Kiaušinius pasūdykite, pagardinkite pipirais ir suplakite plaktuvu.
Žingsnis 6
Kepkite svogūnus augaliniame aliejuje 5 minutes.
Žingsnis 7
Į keptuvę suberkite pomidorus ir kepkite dar 3 minutes.
Žingsnis 8
Sudėkite tarkuotas bulves. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite ingredientus ir kepkite ant silpnos ugnies, kol bulvės išvirs.
Žingsnis 9
Supilkite vištienos kiaušinius ir kepkite, kol patiekalas iškeps.
Žingsnis 10
Patiekite mandirmaką apibarstytą smulkintais žalumynais. Gero apetito!
Kategorijos