Publikavimo data: 2024-06-08
Mango sūrio pyragas
Sūrio pyragas - tai desertas, kurį gamindami galite lavinti savo vaizduotę, rinkdamiesi, iš ko pagaminti saldųjį įdarą. Pavyzdžiui, klasikinį kreminio sūrio įdarą galite pagardinti egzotišku skoniu, o sūrio pyragą papuošti želė įdaru iš prinokusių, kvapnių mango vaisių. Mangas deserto kreminiam skoniui suteiks vaisinių natų su lengva rūgštele, o kad įdaras nebūtų vandeningas ir blankus, pabandykite želatiną skiesti ne vandenyje, o persikų ar abrikosų sultyse.
Žingsnis 1
Paruoškite sūrio pyrago pagrindą. Sumalkite migdolus į miltus kavos malūnėliu. Giliame dubenyje sumaišykite kvietinius miltus, migdolų miltus, sviestą, 100 g cukraus ir rankomis sutrinkite ingredientus, kad susidarytų trupiniai. Tada įmuškite 1 vištos kiaušinį ir išminkykite tešlą.
Žingsnis 2
Iškepkite sūrio pyrago pagrindą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Kepimo formą ištepkite sviestu. Rankomis paskirstykite tešlą po formą, suformuodami apvadą. Dėkite sūrio pyrago pagrindą į orkaitę 10 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Patogiame dubenyje sumaišykite kreminį sūrį, grietinę ir 80 g cukraus. Įdėkite 2 vištų kiaušinius ir plaktuvu išplakite masę iki vientisos masės. Gautą masę supilkite ant tešlos pagrindo ir vėl pašaukite sūrio pyragą į orkaitę. Sumažinkite temperatūrą iki 160 laipsnių ir kepkite sūrio pyragą 30 minučių.
Žingsnis 4
Paruoškite įdarą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite želatiną ir persikų sultis ir palikite 10 minučių pastovėti. Mangų minkštimą supjaustykite gabalėliais ir sutrinkite trintuvu. Sudėkite mangų tyrę į puodą, supilkite vandenį, išbrinkusią želatiną ir pastatykite ant silpnos ugnies. Maišydami užvirinkite ir nukelkite nuo viryklės. Maišykite, kol želatina visiškai ištirps. Leiskite įdarui atvėsti ir tolygiai padengkite desertą. Dėkite mangų sūrio pyragą į šaldytuvą 5 valandoms, kad sustingtų.
Kategorijos