Publikavimo data: 2025-08-18
Mannik su kaimiškais obuoliais ant kefyro
Mannik apie kefyrą su obuoliais, supaprastinta versija toms šeimininkėms, kurios dar neįvaldė obuolių šarlotės gaminimo. Manniko pyragas gaunasi ne prastesnis už šarlotę, o gaminimo technologija daug paprastesnė. O jei į tešlą įbersite šiek tiek cinamono, virtuvė paskęs nuostabiame aromate.
Žingsnis 1
Sumaišykite manų ir kvietinius miltus bei raugą.
Žingsnis 2
Atskirame dubenyje plakite vištienos kiaušinius ir cukrų, kol lengvai suputos. Šį mišinį supilkite į miltus ir manų kruopas.
Žingsnis 3
Supilkite kefyrą, viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Palikite mišinį bent pusvalandžiui, kad sudedamosios dalys susijungtų ir manų kruopos išbrinktų.
Žingsnis 5
Supjaustykite obuolius griežinėliais ir sudėkite į tešlą.
Žingsnis 6
Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi.
Žingsnis 7
Supilkite tešlą į formą ir švelniai paskirstykite po paviršių.
Žingsnis 8
Kepkite manų kruopų pyragą 190˚C temperatūros orkaitėje. Paruoštą pyragą patikrinkite dantų krapštuku.
Kategorijos