Publikavimo data: 2024-05-25
Manniki su žemės riešutais
Pyragas vadinamas "mannik", nes svarbiausias jo ingredientas yra manų kruopos. Mannik yra labai paprastas ir lengvai paruošiamas pyragas. Jis nėra toks kaprizingas ir visada puikiai iškepa. Jį galima paįvairinti įvairiais įdarais: uogomis, cukruotais vaisiais, džiovintais vaisiais, šokoladu ir riešutais.
Žingsnis 1
Į manų kruopas ir kefyrą suberkite cukrų ir miltus, tada supilkite ištirpintą sviestą ir atsargiai išmaišykite, kad gautųsi puri tešla. Po truputį berkite miltus, kol tešla taps tirštos grietinės konsistencijos.
Žingsnis 2
Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir patepkite sviestu. Ant dugno paskleiskite maltus žemės riešutus ir per sietelį lengvai pabarstykite kakava, tada ant viršaus tolygiai paskleiskite tešlą.
Žingsnis 3
Dėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30-40 minučių. Kol pyragas kepa, neatidarykite orkaitės.
Kategorijos