Publikavimo data: 2024-04-14
Mantas ant daržovių pagalvės
Savo forma ir sudedamosiomis dalimis mantai labai panašūs į koldūnus, tačiau jie turi du esminius skirtumus: dydį ir gaminimo būdą. Manty yra 3-4 kartus didesni ir verdami ant garų. Prieš patiekiant šis patiekalas paprastai užpilamas ištirpintu sviestu, pagardinamas juodaisiais pipirais ir šviežiomis žolelėmis. Manty taip pat tradiciškai patiekiami su padažais ir šviežių daržovių salotomis, tačiau juos galima virti ir ant daržovių lėkštės.
Žingsnis 1
Paruoškite mantų tešlą. Į gilų dubenį įmuškite du kiaušinius ir plakite juos mikseriu arba plaktuvu iki vientisos masės. Įpilkite vandens, du šaukštelius druskos ir vėl suplakite.
Žingsnis 2
Persijotus miltus įmaišykite į kiaušinių mišinį ir užminkykite tešlą.
Žingsnis 3
Suvyniokite tešlą į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą valandai pailsėti.
Žingsnis 4
Smulkiai supjaustykite vieną svogūną.
Žingsnis 5
Giliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą su svogūnais ir pagal skonį pagardinkite prieskoniais. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 6
Daržovių pagalvei nulupkite antrąją svogūno galvutę ir supjaustykite ją plunksnomis.
Žingsnis 7
Nulupkite morkas ir sutarkuokite jas stambia tarka.
Žingsnis 8
Padalykite mantų tešlą į 20 vienodų dalių: iš pradžių ją supjaustykite į keturias dalis, o tada kiekvieną dalį į dar penkias. Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į plokščią paplotėlį, į kurio vidurį įdėkite po šaukštą įdaro.
Žingsnis 9
Formuokite mantą. Pakelkite tešlą virš įdaro ir per vidurį sujungkite priešingas puses. Tada pakelkite tešlos kraštus virš įdaro likusiose dviejose pusėse ir suspauskite juos.
Žingsnis 10
Keptuvėje, įkaitintoje su augaliniu aliejumi, apkepkite svogūnus ir morkas.
Žingsnis 11
Sudėkite manti ant daržovių lėkštės, užpilkite vandeniu, uždenkite dangčiu ir virkite ant vidutinės ugnies 30 minučių.
Žingsnis 12
Pats paruoštas patiekalas atrodo labai ryškus ir apetitiškas, patiekite karštą.
Kategorijos