Publikavimo data: 2024-03-31
Mantas ant keptuvės
Vienas iš populiariausių šio Centrinės Azijos patiekalo gaminimo būdų yra kepimas keptuvėje. Plona tešla padengiama plona auksine plutele, o produkto sandarumas neleidžia ištekėti sultims. Dėl to mantas tampa sultingas ir sotus. Įdaras, kuris gaminamas iš vištienos krūtinėlės, bus dar sultingesnis ir skanesnis pridėjus smulkiai supjaustytų svogūnų.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite šviežias žoleles.
Žingsnis 3
Krūtinėlės filė susmulkinkite peiliu.
Žingsnis 4
Sudėkite maltą mėsą ir žoleles į gilų dubenį. Įberkite druskos, juodųjų pipirų ir prieskonių pagal skonį.
Žingsnis 5
Į maltą mėsą sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus.
Žingsnis 6
Išmaišykite dubens turinį.
Žingsnis 7
Paimkite kitą dubenį ir supilkite į jį miltus.
Žingsnis 8
Į miltus įmuškite vištos kiaušinį ir įpilkite verdančio vandens. Gerai išminkykite tešlą.
Žingsnis 9
Iškočiokite tešlą ir suformuokite ritinį. Supjaustykite tešlą į kelis vienodo dydžio gabalėlius, kaip parodyta nuotraukoje.
Žingsnis 10
Iš supjaustytų gabalėlių suformuokite rutuliukus. Iš jų iškočiokite plonus apskritimus.
Žingsnis 11
Į kiekvieno iš jų vidurį dėkite anksčiau paruoštą mėsos įdarą. Užspauskite kraštus ir suformuokite bandeles.
Žingsnis 12
Paimkite gilią keptuvę ir joje ištirpinkite gabalėlį sviesto.
Žingsnis 13
Paimkite gilią keptuvę, supilkite saulėgrąžų aliejų ir pradėkite kepti manti.
Žingsnis 14
Užpilkite manti verdančiu vandeniu.
Žingsnis 15
Uždenkite keptuvę dangčiu ir virkite manti, kol vanduo išgaruos.
Žingsnis 16
Paimkite gražią lėkštę ir sudėkite ant jos manti.
Kategorijos