Mantas su kopūstais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Mantas su kopūstais

Manty tradiciškai ruošiamas su malta ėriena, tačiau jo įdaras priklauso nuo regiono, kuriame jis ruošiamas. Pavyzdžiui, Uzbekistane mantai gali būti gaminami su moliūgais, o Tadžikijoje į mantą dedama kalakutienos riebalų. Įdaras su malta mėsa ir kopūstais suteiks tradiciniam azijietiškam patiekalui įvairovės.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
174 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
20 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.25/5 (4 bal.)

Žingsnis 1

Mantas su kopūstais Žingsnis 1
Paruoškite mantų tešlą. Į gilų dubenį įpilkite stiklinę vandens, suberkite druską ir persijotus miltus. Užminkykite tešlą.

Žingsnis 2

Mantas su kopūstais Žingsnis 2
Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve valandai.

Žingsnis 3

Mantas su kopūstais Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Supjaustykite svogūną griežinėliais.

Žingsnis 4

Mantas su kopūstais Žingsnis 4
Kopūstus taip pat supjaustykite mažais kubeliais.

Žingsnis 5

Mantas su kopūstais Žingsnis 5
Į gilų dubenį sudėkite maltą mėsą, smulkintą svogūną ir kopūstus. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Faršą gerai išmaišykite.

Žingsnis 6

Mantas su kopūstais Žingsnis 6
Padalykite mantų tešlą į 20 vienodų dalių: iš pradžių ją supjaustykite į keturias dalis, o tada kiekvieną dalį į dar penkias. Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į plokščią paplotėlį, į kurio vidurį įdėkite po šaukštą įdaro.

Žingsnis 7

Mantas su kopūstais Žingsnis 7
Formuokite mantą. Pakelkite tešlą virš įdaro ir per vidurį sujungkite priešingas puses. Tada pakelkite tešlos kraštus virš įdaro likusiose dviejose pusėse ir suspauskite juos.

Žingsnis 8

Mantas su kopūstais Žingsnis 8
Įdėkite manti į garintuvą ir virkite 30 minučių stipriai užvirus vandeniui.

Žingsnis 9

Mantas su kopūstais Žingsnis 9
Iš karto po kepimo patiekite manti į stalą su mėgstamu padažu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, jautienos patiekalai, miltiniai antrieji patiekalai, virti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, sala, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, česnakų sezonas, manti, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga, jautienos vakarienė, manti su kiaušiniu

Kategorijos