Publikavimo data: 2024-04-14
Mantas su kopūstais
Manty tradiciškai ruošiamas su malta ėriena, tačiau jo įdaras priklauso nuo regiono, kuriame jis ruošiamas. Pavyzdžiui, Uzbekistane mantai gali būti gaminami su moliūgais, o Tadžikijoje į mantą dedama kalakutienos riebalų. Įdaras su malta mėsa ir kopūstais suteiks tradiciniam azijietiškam patiekalui įvairovės.
Žingsnis 1
Paruoškite mantų tešlą. Į gilų dubenį įpilkite stiklinę vandens, suberkite druską ir persijotus miltus. Užminkykite tešlą.
Žingsnis 2
Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve valandai.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Supjaustykite svogūną griežinėliais.
Žingsnis 4
Kopūstus taip pat supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 5
Į gilų dubenį sudėkite maltą mėsą, smulkintą svogūną ir kopūstus. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Faršą gerai išmaišykite.
Žingsnis 6
Padalykite mantų tešlą į 20 vienodų dalių: iš pradžių ją supjaustykite į keturias dalis, o tada kiekvieną dalį į dar penkias. Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į plokščią paplotėlį, į kurio vidurį įdėkite po šaukštą įdaro.
Žingsnis 7
Formuokite mantą. Pakelkite tešlą virš įdaro ir per vidurį sujungkite priešingas puses. Tada pakelkite tešlos kraštus virš įdaro likusiose dviejose pusėse ir suspauskite juos.
Žingsnis 8
Įdėkite manti į garintuvą ir virkite 30 minučių stipriai užvirus vandeniui.
Žingsnis 9
Iš karto po kepimo patiekite manti į stalą su mėgstamu padažu.
Kategorijos