Mantas su kopūstais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Mantas su kopūstais

Manty tradiciškai ruošiamas su malta ėriena, tačiau jo įdaras priklauso nuo regiono, kuriame jis ruošiamas. Pavyzdžiui, Uzbekistane mantai gali būti gaminami su moliūgais, o Tadžikijoje į mantą dedama kalakutienos riebalų. Įdaras su malta mėsa ir kopūstais suteiks tradiciniam azijietiškam patiekalui įvairovės.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
174 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
20 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.25/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Mantas su kopūstais Žingsnis 1
Paruoškite mantų tešlą. Į gilų dubenį įpilkite stiklinę vandens, suberkite druską ir persijotus miltus. Užminkykite tešlą.

Žingsnis 2

Mantas su kopūstais Žingsnis 2
Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve valandai.

Žingsnis 3

Mantas su kopūstais Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Supjaustykite svogūną griežinėliais.

Žingsnis 4

Mantas su kopūstais Žingsnis 4
Kopūstus taip pat supjaustykite mažais kubeliais.

Žingsnis 5

Mantas su kopūstais Žingsnis 5
Į gilų dubenį sudėkite maltą mėsą, smulkintą svogūną ir kopūstus. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Faršą gerai išmaišykite.

Žingsnis 6

Mantas su kopūstais Žingsnis 6
Padalykite mantų tešlą į 20 vienodų dalių: iš pradžių ją supjaustykite į keturias dalis, o tada kiekvieną dalį į dar penkias. Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į plokščią paplotėlį, į kurio vidurį įdėkite po šaukštą įdaro.

Žingsnis 7

Mantas su kopūstais Žingsnis 7
Formuokite mantą. Pakelkite tešlą virš įdaro ir per vidurį sujungkite priešingas puses. Tada pakelkite tešlos kraštus virš įdaro likusiose dviejose pusėse ir suspauskite juos.

Žingsnis 8

Mantas su kopūstais Žingsnis 8
Įdėkite manti į garintuvą ir virkite 30 minučių stipriai užvirus vandeniui.

Žingsnis 9

Mantas su kopūstais Žingsnis 9
Iš karto po kepimo patiekite manti į stalą su mėgstamu padažu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos