Mantas su malta mėsa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Mantas su malta mėsa

Šį receptą visada ruošdavo mano močiutė tais laikais, kai maltos mėsos parduotuvėje dar nebuvo. Maltos mėsos dėka manta tampa sultingesnė.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
196 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
21 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.14/5 (37 bal.)

Žingsnis 1

Mantas su malta mėsa Žingsnis 1
Giliame dubenyje įmuškite vieną kiaušinį, supilkite vandenį ir druską. Palaipsniui suberkite miltus ir užminkykite tešlą iš pradžių dubenyje, paskui ant stalo. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite 20 minučių.

Žingsnis 2

Mantas su malta mėsa Žingsnis 2
Supjaustykite mėsą mažais gabalėliais, o tada pjaustykite peiliu įvairiomis kryptimis. Svarbu, kad peilis būtų aštrus, o lenta - medinė.

Žingsnis 3

Mantas su malta mėsa Žingsnis 3
Labai smulkiai supjaustykite svogūną ir sumaišykite jį su malta mėsa. Pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 4

Mantas su malta mėsa Žingsnis 4
Tešlą iškočiokite į dešrą ir supjaustykite gabalėliais. Tada, naudodami kočėlą arba tuščią butelį, iškočiokite gabalėlius į nedidelius, maždaug 10 cm skersmens pyragėlius.

Žingsnis 5

Mantas su malta mėsa Žingsnis 5
Ant kiekvienos duonos riekelės užtepkite po šaukštą maltos mėsos. Suvyniokite bandelę.

Žingsnis 6

Patepkite lentyną augaliniu aliejumi ir garinkite 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, jautienos patiekalai, miltiniai antrieji patiekalai, virti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, sala, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, česnakų sezonas, manti, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga, jautienos vakarienė, manti su kiaušiniu

Kategorijos