Publikavimo data: 2025-08-18
Mantas su malta mėsa
Šį receptą visada ruošdavo mano močiutė tais laikais, kai maltos mėsos parduotuvėje dar nebuvo. Maltos mėsos dėka manta tampa sultingesnė.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje įmuškite vieną kiaušinį, supilkite vandenį ir druską. Palaipsniui suberkite miltus ir užminkykite tešlą iš pradžių dubenyje, paskui ant stalo. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite 20 minučių.
Žingsnis 2
Supjaustykite mėsą mažais gabalėliais, o tada pjaustykite peiliu įvairiomis kryptimis. Svarbu, kad peilis būtų aštrus, o lenta - medinė.
Žingsnis 3
Labai smulkiai supjaustykite svogūną ir sumaišykite jį su malta mėsa. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 4
Tešlą iškočiokite į dešrą ir supjaustykite gabalėliais. Tada, naudodami kočėlą arba tuščią butelį, iškočiokite gabalėlius į nedidelius, maždaug 10 cm skersmens pyragėlius.
Žingsnis 5
Ant kiekvienos duonos riekelės užtepkite po šaukštą maltos mėsos. Suvyniokite bandelę.
Žingsnis 6
Patepkite lentyną augaliniu aliejumi ir garinkite 30 minučių.
Kategorijos