Mantas su mėsa ir bulvėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Mantas su mėsa ir bulvėmis

Nepaisant to, kad šis receptas reikalauja laiko ir kruopštumo, abejingi neliksite! Labai skanus ir sotus patiekalas!
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
171 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
26 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (7 bal.)

Žingsnis 1

Mantas su mėsa ir bulvėmis Žingsnis 1
Iš miltų, vandens ir druskos užminkykite tvirtą tešlą. Galite tai padaryti rankomis, aš turiu duonkepę, tešla būna elastinga ir neplyšta.

Žingsnis 2

Mantas su mėsa ir bulvėmis Žingsnis 2
Mėsą smulkiai supjaustykite, bus gerai, jei mėsa bus riebi, jei norite, galite įdėti ir lašinių. Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais, svogūną susmulkinkite, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite, o kad faršas būtų sultingesnis, įpilkite 50-100 g vandens, palikite faršą šiek tiek pastovėti.

Žingsnis 3

Mantas su mėsa ir bulvėmis Žingsnis 3
Iš tešlos iškočiokite dešrą, supjaustykite ją nedideliais gabalėliais, kuriuos galima iškočioti į plonus plokštainiukus. Ant kiekvieno jų dėkite įdaro ir užspauskite tešlos kraštus.

Žingsnis 4

Mantas su mėsa ir bulvėmis Žingsnis 4
Yra daugybė formavimo variantų, pasirinkau optimaliausią man, svarbiausia, kad mantoje būtų nedidelė skylutė.

Žingsnis 5

Mantas su mėsa ir bulvėmis Žingsnis 5
Sudėkite suformuotus mantus laisvomis eilėmis į specialų puodą arba garintuvą ir virkite apie 60 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, jautienos patiekalai, miltiniai antrieji patiekalai, virti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, sala, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, česnakų sezonas, manti, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga, jautienos vakarienė, manti su kiaušiniu

Kategorijos