Publikavimo data: 2025-08-20
Mantas su mėsa ir bulvėmis
Nepaisant to, kad šis receptas reikalauja laiko ir kruopštumo, abejingi neliksite! Labai skanus ir sotus patiekalas!
Žingsnis 1
Iš miltų, vandens ir druskos užminkykite tvirtą tešlą. Galite tai padaryti rankomis, aš turiu duonkepę, tešla būna elastinga ir neplyšta.
Žingsnis 2
Mėsą smulkiai supjaustykite, bus gerai, jei mėsa bus riebi, jei norite, galite įdėti ir lašinių. Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais, svogūną susmulkinkite, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite, o kad faršas būtų sultingesnis, įpilkite 50-100 g vandens, palikite faršą šiek tiek pastovėti.
Žingsnis 3
Iš tešlos iškočiokite dešrą, supjaustykite ją nedideliais gabalėliais, kuriuos galima iškočioti į plonus plokštainiukus. Ant kiekvieno jų dėkite įdaro ir užspauskite tešlos kraštus.
Žingsnis 4
Yra daugybė formavimo variantų, pasirinkau optimaliausią man, svarbiausia, kad mantoje būtų nedidelė skylutė.
Žingsnis 5
Sudėkite suformuotus mantus laisvomis eilėmis į specialų puodą arba garintuvą ir virkite apie 60 minučių.
Kategorijos