Mantas su vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-31

Mantas su vištiena

Yra daugybė manti, mėgstamo visos Vidurinės Azijos patiekalo, gaminimo variantų ir derinių. Manti gaminamas visur nuo Kaukazo iki Kinijos. Patyrusios šeimininkės mėgsta eksperimentuoti su įvairiais receptais, keisdamos ir derindamos produktus tarpusavyje. Šiame recepte mantų įdaras gaminamas iš maltos vištienos ir svogūnų. Pastarieji kepant mėsą padarys minkštesnę, be to, sustiprins nepakartojamą patiekalo aromatą ir skonį.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
139 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
15 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.25/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Mantas su vištiena Žingsnis 1
Paimkite dubenį ir supilkite į jį miltus.

Žingsnis 2

Mantas su vištiena Žingsnis 2
Į miltus įmuškite vištos kiaušinį.

Žingsnis 3

Mantas su vištiena Žingsnis 3
Įpilkite verdančio vandens.

Žingsnis 4

Mantas su vištiena Žingsnis 4
Gerai išminkykite tešlą.

Žingsnis 5

Mantas su vištiena Žingsnis 5
Smulkiai supjaustykite svogūną. Atskirai susmulkinkite šviežias žoleles.

Žingsnis 6

Mantas su vištiena Žingsnis 6
Krūtinėlės filė supjaustykite peiliu. Mėsą ir žoleles sudėkite į gilų dubenį. Įberkite druskos, juodųjų pipirų ir prieskonių pagal skonį.

Žingsnis 7

Mantas su vištiena Žingsnis 7
Sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną.

Žingsnis 8

Mantas su vištiena Žingsnis 8
Visus ingredientus gerai išmaišykite.

Žingsnis 9

Mantas su vištiena Žingsnis 9
Iš tešlos suformuokite ritinėlį, iškočiodami jį kočėlu.

Žingsnis 10

Mantas su vištiena Žingsnis 10
Paruoštą vyniotinį supjaustykite į kelias lygias dalis, kaip parodyta nuotraukoje.

Žingsnis 11

Mantas su vištiena Žingsnis 11
Iš tešlos gabalėlių iškočiokite plonus apskritimus.

Žingsnis 12

Mantas su vištiena Žingsnis 12
Į kiekvieno iš jų vidurį įdėkite iš anksto paruoštą mėsos įdarą.

Žingsnis 13

Mantas su vištiena Žingsnis 13
Dabar kraštus suriškite ir suformuokite mantą.

Žingsnis 14

Mantas su vištiena Žingsnis 14
Paimkite gilią keptuvę, supilkite saulėgrąžų aliejų ir pradėkite kepti manti.

Žingsnis 15

Mantas su vištiena Žingsnis 15
Užpilkite manti verdančiu vandeniu.

Žingsnis 16

Mantas su vištiena Žingsnis 16
Uždenkite keptuvę dangčiu ir virkite manti, kol vanduo išgaruos.

Žingsnis 17

Mantas su vištiena Žingsnis 17
Paimkite gražią lėkštę ir sudėkite ant jos manti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos