Publikavimo data: 2024-03-31
Mantas su vištiena
Yra daugybė manti, mėgstamo visos Vidurinės Azijos patiekalo, gaminimo variantų ir derinių. Manti gaminamas visur nuo Kaukazo iki Kinijos. Patyrusios šeimininkės mėgsta eksperimentuoti su įvairiais receptais, keisdamos ir derindamos produktus tarpusavyje. Šiame recepte mantų įdaras gaminamas iš maltos vištienos ir svogūnų. Pastarieji kepant mėsą padarys minkštesnę, be to, sustiprins nepakartojamą patiekalo aromatą ir skonį.
Žingsnis 1
Paimkite dubenį ir supilkite į jį miltus.
Žingsnis 2
Į miltus įmuškite vištos kiaušinį.
Žingsnis 3
Įpilkite verdančio vandens.
Žingsnis 4
Gerai išminkykite tešlą.
Žingsnis 5
Smulkiai supjaustykite svogūną. Atskirai susmulkinkite šviežias žoleles.
Žingsnis 6
Krūtinėlės filė supjaustykite peiliu. Mėsą ir žoleles sudėkite į gilų dubenį. Įberkite druskos, juodųjų pipirų ir prieskonių pagal skonį.
Žingsnis 7
Sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną.
Žingsnis 8
Visus ingredientus gerai išmaišykite.
Žingsnis 9
Iš tešlos suformuokite ritinėlį, iškočiodami jį kočėlu.
Žingsnis 10
Paruoštą vyniotinį supjaustykite į kelias lygias dalis, kaip parodyta nuotraukoje.
Žingsnis 11
Iš tešlos gabalėlių iškočiokite plonus apskritimus.
Žingsnis 12
Į kiekvieno iš jų vidurį įdėkite iš anksto paruoštą mėsos įdarą.
Žingsnis 13
Dabar kraštus suriškite ir suformuokite mantą.
Žingsnis 14
Paimkite gilią keptuvę, supilkite saulėgrąžų aliejų ir pradėkite kepti manti.
Žingsnis 15
Užpilkite manti verdančiu vandeniu.
Žingsnis 16
Uždenkite keptuvę dangčiu ir virkite manti, kol vanduo išgaruos.
Žingsnis 17
Paimkite gražią lėkštę ir sudėkite ant jos manti.
Kategorijos