Publikavimo data: 2024-01-06
Manų kruopų blyneliai receptas
Manos blynai priklauso baškirų ir totorių nacionalinei virtuvei. Jie labai populiarūs šiose šalyse. Manų blynų gamyba gali užtrukti šiek tiek ilgiau nei įprastų blynų. Tačiau jie gaminami taip pat lengvai. Dėl manų kruopų naudojimo blynai tampa purūs ir puresni. Šis receptas ypač patiks manų kruopų košės mėgėjams. Manų kruopų blynai bus tokio pat kreminio skonio.
Žingsnis 1
Palikite manų kruopas užpiltas šaltu vandeniu per naktį. Tai daroma tam, kad vėliau kruopos išbrinktų ir nesigirgždėtų ant dantų. Jei pamiršote palikti per naktį, supilkite ją dabar. Ji pasieks likus valandai ar dviem iki virimo. Paruoškite reikiamus ingredientus. Miltus persijokite per sietelį. Išplakite kiaušinius.
Žingsnis 2
Pradėkite nuo blynų tešlos. Nusunkite vandenį nuo manų kruopų ir suberkite persijotus miltus. Viską gerai išmaišykite. Į tešlą įmuškite kiaušinius, druską ir cukrų, plakite plaktuvu arba mikseriu iki purios ir vientisos masės.
Žingsnis 3
Puode ištirpinkite sviestą ir supilkite pieną. Tai galima padaryti mikrobangų krosnelėje arba ant viryklės. Šį mišinį plona srovele supilkite į tešlą, maišydami šaukštu. Tešla turi būti skysta, tekanti.
Žingsnis 4
Dabar kepkite blynus. Keptuvę patepkite saulėgrąžų aliejumi ir pilkite po samtį tešlos. Tolygiai paskirstykite tešlą po visą paviršių, šiek tiek pakreipdami keptuvę. Kepkite blynus po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės, kol lengvai paruduos. Atlikite ankstesnį veiksmą su likusia tešlos dalimi (aliejaus į keptuvę pilti nebereikia). kad blynai neišdžiūtų, galite juos uždengti giliu dubeniu arba maistine plėvele.
Žingsnis 5
Bananų kremas - skanus priedas prie manų kruopų blynų. Išplakite grietinėlę su cukrumi, sudėkite sutrintą bananą ir dar kartą gerai išplakite.
Kategorijos