Publikavimo data: 2024-03-31
Marinuota šavarma
Šavarma - visame pasaulyje išpopuliarėjęs Artimųjų Rytų patiekalas. Marinuota šavarma ruošiama labai paprastai. Marinuojama mėsa, neriebaus jogurto padažas ir net svogūnai. Svarbiausia teisingai paruošti marinatą ir nuspręsti dėl prieskonių sudėties. Padažui ir marinatui paimkite nesmulkintų pipirų žirnelių ir kalendrų sėklų. Prieš gaminant geriau jas sumalti. Taip prieskoniai suteiks daugiau aromato ir sustiprins skonį.
Žingsnis 1
Vištieną sudėkite į dubenį ir patepkite augaliniu aliejumi. Įtrinkite mėsą iš visų pusių marinato prieskonių mišiniu ir palikite 1-2 val.
Žingsnis 2
Supjaustytus svogūnus sudėkite į dubenį, užpilkite vyno actu, įberkite druskos, cukraus ir palikite marinuotis 15-20 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Į jogurtą sudėkite šviežią česnaką, kalendrą ir juoduosius pipirus, supilkite likusias citrinos sultis, išmaišykite ir pagal skonį pasūdykite. Palikite brinkti apie 10 minučių.
Žingsnis 4
Keptuvę įkaitinkite ant vidutinės ugnies, patepkite augaliniu aliejumi ir kepkite vištieną 6-8 minutes, dažnai apversdami. Mėsą sandariai suvyniokite į foliją ir palikite 5 min. Per tą laiką vištiena išleis sultis ir išliks sultinga. Išimkite vištieną iš folijos ir supjaustykite plonomis juostelėmis.
Žingsnis 5
Surinkite šavarmą. Ant stalo išskleiskite pusę pitos lakšto ir ant jo, atokiau nuo krašto, sudėkite įdarą. Pirmiausia sudėkite vištieną, tada agurkus, pomidorus, svogūnus ir ant viršaus užpilkite kelis šaukštus padažo. Uždenkite įdarą laisvuoju pitos kraštu, užspauskite, užlenkite kairįjį ir dešinįjį pitos kraštus į vidų ir susukite į tvirtą ritinėlį. Tą patį pakartokite ir su antrąja šavarma.
Žingsnis 6
Įkaitinkite sausą keptuvę ir 1-2 minutes apkepkite šavarmą iš abiejų pusių.
Kategorijos