Marinuota šavarma pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-31

Marinuota šavarma

Šavarma - visame pasaulyje išpopuliarėjęs Artimųjų Rytų patiekalas. Marinuota šavarma ruošiama labai paprastai. Marinuojama mėsa, neriebaus jogurto padažas ir net svogūnai. Svarbiausia teisingai paruošti marinatą ir nuspręsti dėl prieskonių sudėties. Padažui ir marinatui paimkite nesmulkintų pipirų žirnelių ir kalendrų sėklų. Prieš gaminant geriau jas sumalti. Taip prieskoniai suteiks daugiau aromato ir sustiprins skonį.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
128 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
13 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Marinuota šavarma Žingsnis 1
Vištieną sudėkite į dubenį ir patepkite augaliniu aliejumi. Įtrinkite mėsą iš visų pusių marinato prieskonių mišiniu ir palikite 1-2 val.

Žingsnis 2

Marinuota šavarma Žingsnis 2
Supjaustytus svogūnus sudėkite į dubenį, užpilkite vyno actu, įberkite druskos, cukraus ir palikite marinuotis 15-20 minučių.

Žingsnis 3

Marinuota šavarma Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Į jogurtą sudėkite šviežią česnaką, kalendrą ir juoduosius pipirus, supilkite likusias citrinos sultis, išmaišykite ir pagal skonį pasūdykite. Palikite brinkti apie 10 minučių.

Žingsnis 4

Marinuota šavarma Žingsnis 4
Keptuvę įkaitinkite ant vidutinės ugnies, patepkite augaliniu aliejumi ir kepkite vištieną 6-8 minutes, dažnai apversdami. Mėsą sandariai suvyniokite į foliją ir palikite 5 min. Per tą laiką vištiena išleis sultis ir išliks sultinga. Išimkite vištieną iš folijos ir supjaustykite plonomis juostelėmis.

Žingsnis 5

Marinuota šavarma Žingsnis 5
Surinkite šavarmą. Ant stalo išskleiskite pusę pitos lakšto ir ant jo, atokiau nuo krašto, sudėkite įdarą. Pirmiausia sudėkite vištieną, tada agurkus, pomidorus, svogūnus ir ant viršaus užpilkite kelis šaukštus padažo. Uždenkite įdarą laisvuoju pitos kraštu, užspauskite, užlenkite kairįjį ir dešinįjį pitos kraštus į vidų ir susukite į tvirtą ritinėlį. Tą patį pakartokite ir su antrąja šavarma.

Žingsnis 6

Marinuota šavarma Žingsnis 6
Įkaitinkite sausą keptuvę ir 1-2 minutes apkepkite šavarmą iš abiejų pusių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos