Publikavimo data: 2024-06-16
Marinuota skumbrė aromatiniame sūryme
Sūdytą skumbrę paruošti gana paprasta. Namuose marinuoti beveik visada pavyksta, svarbiausia nenukrypti nuo nurodytų druskos ir prieskonių proporcijų. Pavyzdžiui, šiame recepte, be vandens ir druskos, sūrymui taip pat naudojamas cukrus, kuris silkei suteikia šiek tiek pikantiškumo. Tokia silkė tinka prie bet kokio pavidalo bulvių, salotų, sumuštinių. Be kita ko, marinuoti namuose visada naudingiau nei leisti pinigus perkant paruoštą žuvį.
Žingsnis 1
Į puodą supilkite vandenį, suberkite druską, cukrų, lauro lapą ir pipirų grūdelius. Uždekite ant ugnies, marinatą užvirinkite ir atvėsinkite.
Žingsnis 2
Skumbrę supjaustykite stambiais gabalais. Sudėkite į indą, kuriame bus marinuojama žuvis. Užpilkite jį atvėsintu sūrymu, kad apsemtų, ir 12 valandų padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos