Publikavimo data: 2024-05-19
Marinuota žuvis
Marinuotą žuvį gana lengva paruošti namuose. Yra dvi paslaptys: šviežia, neužšaldyta žuvis ir geras marinatas. Žuvies marinavimo receptų yra daug. Yra ne visai įprastų variantų, pavyzdžiui, žaliojoje arbatoje ir mandarinuose. Marinavimo procesas nėra ilgas, tačiau žuvis bus visiškai paruošta tik po dviejų dienų.
Žingsnis 1
Pasidarykite arbatos. Užplikykite stiprios žaliosios arbatos. 1 arbatiniam šaukšteliui užplikyti reikia 50 ml verdančio vandens. Leiskite užplikyti.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Giliame dubenyje sumaišykite česnaką, aštriąją papriką, sultis ir mandarinų minkštimą, druską, prieskonius (maltus juoduosius pipirus, gvazdikėlius, kvapiuosius pipirus, džiovintas petražoles, estragoną, mairūną, anyžius), arbatą, actą, aliejų ir vyną. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Žuvį nusiųskite marinuotis. Sudėkite rausvosios lašišos gabalėlius į stiklainį, užpilkite marinatu ir uždenkite dangteliu. Dėkite į šaltą vietą 2 dienoms. Retkarčiais turinį pamaišykite.
Kategorijos