Publikavimo data: 2024-05-25
Marinuotas sūris
Marinuotą sūrį galima naudoti kaip užkandį prie vyno, dėti į salotas ir picas arba patiekti kaip užkandžių dalį. Marinuoti galima tiek minkštuosius (Adygean, tofu), tiek kietuosius (parmezano, čederio) sūrius. Kietieji sūriai yra gana tankūs ir tvirti, o minkštieji sūriai yra šiek tiek vandeningi ir primena varškę. Kad sūris įgautų pikantišką skonį ir malonų aromatą, į receptą dedama prieskonių, pavyzdžiui, raudonėlių, bazilikų ir rozmarinų. Norint suteikti sūriui gražią spalvą, galima pridėti ciberžolės arba paprikos.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Į nedidelį puodą supilkite augalinį aliejų. Sudėkite smulkintą česnaką ir juoduosius pipirus. Kaitinkite ant silpnos ugnies, bet neužvirinkite. Suberkite raudonėlį ir rozmariną ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Marinuokite sūrį. Sūrį supjaustykite maždaug 1 cm dydžio kubeliais. Sudėkite sūrį į stiklainį ir sumaišykite su alyvuogėmis. Supilkite karštą marinatą ir sandariai uždarykite stiklainį. Palikite visiškai atvėsti ir 24 val. padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos