Publikavimo data: 2024-06-12
Marinuoti agurkai
Traškūs marinuoti agurkai yra bene populiariausias užkandis, puikiai tinkantis prie bet kokio garnyro ar mėsos patiekalo ir dažnas daugelio salotų, įskaitant tradicines "Olivier", ingredientas. Nėra jokių sunkumų agurkus marinuoti patiems, o kartu pasiekti norimą aštrumą. Kad marinuoti agurkai būtų nepamirštamo skonio ir aromato, pridėkite į juos ne tik įprastų česnakų ir lauro lapų, bet ir papildykite marinatą kvapniais serbentų ir vyšnių lapais.
Žingsnis 1
Paruoškite maistą. Supjaustykite česnaką griežinėliais. Nupjaukite agurkų galiukus. Į kiekvieną stiklainį po lygiai sudėkite lauro lapą, garstyčių sėklas, pipirų grūdelius, gvazdikėlius, serbentų ir vyšnių lapus, krapų šakeles. Išdėliokite agurkus stiklainiuose: stambius vaisius dėkite vertikaliai, o smulkius išdėliokite bet kokia tvarka.
Žingsnis 2
Marinuokite agurkus. Užvirkite 1 litrą vandens. Užpilkite stiklainius su agurkais verdančiu vandeniu, uždenkite dangteliais ir palikite 15 minučių. Į puodą supilkite 1 litrą vandens, suberkite druską, cukrų ir actą. Maišykite, kol ingredientai ištirps, ir virkite 3 minutes. Išpilkite skystį iš stiklainių, o į stiklainius supilkite verdantį sūrymą. Uždarykite stiklainius dangteliais, tada apverskite juos aukštyn kojomis, uždenkite šilta antklode ir palikite atvėsti.
Kategorijos