Publikavimo data: 2024-04-03
Marinuoti ant grotelių kepti grybai
Marinuotus ant grotelių keptus grybus galima ruošti tiek lauke ant žarijų kepsninės, tiek namuose - orkaitėje arba ant elektrinio grilio. Svarbiausia recepte - tinkamai pamarinuoti grybus. Marinatas gali būti įvairus: aštrus, kreminis, česnakinis. Ypač sėkmingai ant grotelių marinuojami grybai sojų padaže. Pirkdami sojų padažą atkreipkite dėmesį į baltymų kiekį. Kokybiškame produkte jis sudaro 6-8 proc. Pirmenybę teikite produktui skaidriame stikliniame inde.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Perpjaukite citriną per pusę ir išspauskite 1 valgomąjį šaukštą sulčių. Giliame dubenyje sumaišykite citrusinių vaisių sultis, smulkiai supjaustytus krapus, susmulkintą česnaką, sojų padažą, aliejų ir prieskonius.
Žingsnis 2
Marinuokite grybus. Sudėkite juos į gilų dubenį, užpilkite marinatu, išmaišykite ir palikite 30 minučių.
Žingsnis 3
Marinuotus grybus kepkite ant grotelių. Marinate mirkytus grybus sudėkite ant kepimo skardos, įjunkite 220 ˚C temperatūros orkaitę į grilio režimą ir kepkite ant grotelių 10-15 minučių, retkarčiais apversdami.
Kategorijos