Marinuoti ant grotelių kepti grybai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-03

Marinuoti ant grotelių kepti grybai

Marinuotus ant grotelių keptus grybus galima ruošti tiek lauke ant žarijų kepsninės, tiek namuose - orkaitėje arba ant elektrinio grilio. Svarbiausia recepte - tinkamai pamarinuoti grybus. Marinatas gali būti įvairus: aštrus, kreminis, česnakinis. Ypač sėkmingai ant grotelių marinuojami grybai sojų padaže. Pirkdami sojų padažą atkreipkite dėmesį į baltymų kiekį. Kokybiškame produkte jis sudaro 6-8 proc. Pirmenybę teikite produktui skaidriame stikliniame inde.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
113 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Sojos
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.97/5 (32 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Marinuoti ant grotelių kepti grybai Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Perpjaukite citriną per pusę ir išspauskite 1 valgomąjį šaukštą sulčių. Giliame dubenyje sumaišykite citrusinių vaisių sultis, smulkiai supjaustytus krapus, susmulkintą česnaką, sojų padažą, aliejų ir prieskonius.

Žingsnis 2

Marinuoti ant grotelių kepti grybai Žingsnis 2
Marinuokite grybus. Sudėkite juos į gilų dubenį, užpilkite marinatu, išmaišykite ir palikite 30 minučių.

Žingsnis 3

Marinuoti ant grotelių kepti grybai Žingsnis 3
Marinuotus grybus kepkite ant grotelių. Marinate mirkytus grybus sudėkite ant kepimo skardos, įjunkite 220 ˚C temperatūros orkaitę į grilio režimą ir kepkite ant grotelių 10-15 minučių, retkarčiais apversdami.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos