Publikavimo data: 2024-06-15
Marinuoti avinžirniai
Cidonijos - nuostabus vaisius, kurio visas skonis atsiskleidžia tik termiškai apdorojus. Nepaisant to, kad jis auga švelniame klimate, jam subręsti reikia daug laiko. Vasaros viduryje ant medžių galima pamatyti didelius geltonus vaisius. Tačiau tai nereiškia, kad svarainiai jau prinokę. Tai įvyks ne anksčiau kaip rugsėjo mėnesį. Prinokimo požymis yra ne dydis ir spalva, o aromatas - ryškus, kvapnus, saldus ir aštrus. Norėdami išsaugoti svarainius iki žiemos, pabandykite marinuoti vaisius pagal šį paprastą receptą.
Žingsnis 1
Paruoškite vaisius marinavimui. 2-3 minutes užpilkite svarainius verdančiu vandeniu. Sudėkite skilteles į sterilizuotus stiklainius. Į vandenį, kuriuo užpylėte svarainius, supilkite cukrų, cinamoną, gvazdikėlius ir actą. Pastatykite ant ugnies, leiskite užvirti.
Žingsnis 2
Paruoškite marinuotus svarainius. Į stiklainius supilkite marinatą. Užsukite, uždenkite ir palikite visiškai atvėsti 12 valandų. Tada perkelkite į šaltą patalpą arba šaldytuvą.
Kategorijos