Marinuoti ešeriai žiemai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Marinuoti ešeriai žiemai

Gimiau vietovėje, kurioje rudenį auga labai skanūs raudonviršių grybai. Jie ypač skanūs, jei juos marinuojate. Yra keli jų marinavimo būdai. Šis receptas mūsų šeimoje perduodamas iš kartos į kartą. Dėl šio būdo grybai išlaiko savo skonį ir aromatą iki kito sezono. Todėl visą žiemą galite mėgautis šiuo skanėstu.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
21 kcal.
Baltymai
2 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.75/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Marinuoti ešeriai žiemai Žingsnis 1
Įberkite druskos į grybus. Išmaišykite ir padėkite juos lenkti trims dienoms. Tam ant viršaus padėkite lėkštę, o ant jos - didelį dubenį su vandeniu.

Žingsnis 2

Marinuoti ešeriai žiemai Žingsnis 2
Perkelkite grybus į puodą ir troškinkite 10 minučių. Išmeskite raudonikius į sietelį, bet sūrymo neišpilkite.

Žingsnis 3

Marinuoti ešeriai žiemai Žingsnis 3
Sudėkite raudonuosius serbentus į sterilizuotus stiklainius, truputį užspauskite ir užpilkite sūrymu. Uždenkite stiklainius ir 10 minučių sterilizuokite verdančiame vandenyje su rankšluosčiu puode. Vanduo turi būti ant stiklainių "pečių". Po to stiklainius galima laikyti. Raudonuosius serbentus geriau laikyti vėsioje patalpoje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
grybų patiekalai, daržovių ir grybų užkandžiai, šalti užkandžiai, šaltibarščiai, grybų gaminiai, konservavimas, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, pietūs, vakarienė, grybų sezonas, morkų sezonas, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos