Publikavimo data: 2024-06-15
Marinuoti ešeriai žiemai
Gimiau vietovėje, kurioje rudenį auga labai skanūs raudonviršių grybai. Jie ypač skanūs, jei juos marinuojate. Yra keli jų marinavimo būdai. Šis receptas mūsų šeimoje perduodamas iš kartos į kartą. Dėl šio būdo grybai išlaiko savo skonį ir aromatą iki kito sezono. Todėl visą žiemą galite mėgautis šiuo skanėstu.
Žingsnis 1
Įberkite druskos į grybus. Išmaišykite ir padėkite juos lenkti trims dienoms. Tam ant viršaus padėkite lėkštę, o ant jos - didelį dubenį su vandeniu.
Žingsnis 2
Perkelkite grybus į puodą ir troškinkite 10 minučių. Išmeskite raudonikius į sietelį, bet sūrymo neišpilkite.
Žingsnis 3
Sudėkite raudonuosius serbentus į sterilizuotus stiklainius, truputį užspauskite ir užpilkite sūrymu. Uždenkite stiklainius ir 10 minučių sterilizuokite verdančiame vandenyje su rankšluosčiu puode. Vanduo turi būti ant stiklainių "pečių". Po to stiklainius galima laikyti. Raudonuosius serbentus geriau laikyti vėsioje patalpoje.
Kategorijos