Marinuoti grybai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Marinuoti grybai

Ar žinojote, kad 90 % drugių sudaro vanduo? Likusius 10 % sudaro angliavandeniai, skaidulos, naudingi mikroelementai ir, žinoma, baltymai. Tokie grybai idealiai tinka žmonėms, stebintiems figūrą. Tačiau kaip marinuoti grybus, kad jie visa tai išsaugotų? Pagrindinė paslaptis - iš anksto juos išvirti.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
18 kcal.
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.9/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Marinuoti grybai Žingsnis 1
Išvirkite grybus. Supilkite vandenį į puodą. Sudėkite grybus į vandenį, pasūdykite. Užvirus nuimkite putas. Ant vidutinės ugnies grybus troškinkite 20 minučių. Nusunkite vandenį ir palikite grybus ant sietelio.

Žingsnis 2

Marinuoti grybai Žingsnis 2
Marinuokite grybus. Puode užvirinkite vandenį. Įberkite cukraus, druskos, pipirų ir gvazdikėlių. Suberkite virtus grybus. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite dar 30 minučių. Likus 5 minutėms iki pabaigos supilkite actą.

Žingsnis 3

Paruoškite stiklainius. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ˚C. Kruopščiai išplaukite stiklainius su grybais. Tada 20 minučių pašaukite juos į orkaitę.

Žingsnis 4

Marinuoti grybai Žingsnis 4
Nuimkite žiemai skirtų grybų derlių. Ant stiklainių dugno uždėkite lauro lapą ir česnaką. Ant viršaus sudėkite grybus. Užpilkite marinatu. Uždarykite stiklainius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
grybų patiekalai, daržovių ir grybų užkandžiai, šalti užkandžiai, šaltibarščiai, grybų gaminiai, konservavimas, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, pietūs, vakarienė, grybų sezonas, morkų sezonas, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos