Publikavimo data: 2024-05-19
Marinuoti grybai
Ar žinojote, kad 90 % drugių sudaro vanduo? Likusius 10 % sudaro angliavandeniai, skaidulos, naudingi mikroelementai ir, žinoma, baltymai. Tokie grybai idealiai tinka žmonėms, stebintiems figūrą. Tačiau kaip marinuoti grybus, kad jie visa tai išsaugotų? Pagrindinė paslaptis - iš anksto juos išvirti.
Žingsnis 1
Išvirkite grybus. Supilkite vandenį į puodą. Sudėkite grybus į vandenį, pasūdykite. Užvirus nuimkite putas. Ant vidutinės ugnies grybus troškinkite 20 minučių. Nusunkite vandenį ir palikite grybus ant sietelio.
Žingsnis 2
Marinuokite grybus. Puode užvirinkite vandenį. Įberkite cukraus, druskos, pipirų ir gvazdikėlių. Suberkite virtus grybus. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite dar 30 minučių. Likus 5 minutėms iki pabaigos supilkite actą.
Žingsnis 3
Paruoškite stiklainius. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ˚C. Kruopščiai išplaukite stiklainius su grybais. Tada 20 minučių pašaukite juos į orkaitę.
Žingsnis 4
Nuimkite žiemai skirtų grybų derlių. Ant stiklainių dugno uždėkite lauro lapą ir česnaką. Ant viršaus sudėkite grybus. Užpilkite marinatu. Uždarykite stiklainius.
Kategorijos