Marinuoti grybai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Marinuoti grybai

Nuo seno Rusijoje grybai buvo vienas pagrindinių maisto produktų. Kadangi miško dovanos greitai genda, juos išmoko paruošti žiemai: džiovinti, sūdyti ir marinuoti su actu. Anksčiau sūdyti ir marinuoti grybai buvo ruošiami dideliuose kubiluose, šiuolaikinės šeimininkės mieliau renkasi gaminti stiklainiuose. Namuose marinuotų grybų receptų sunku suskaičiuoti. Kiekviena šeimininkė turi savų paslapčių, kaip marinuoti grybus, kad jie išeitų skanūs.
Gaminimo laikas
540 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
23 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.17/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Marinuoti grybai Žingsnis 1
Paruoškite grybus marinavimui. Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite. Tada į vandenį sudėkite grybus, vėl užvirinkite ir virkite 20 minučių. Nuimkite puodą nuo ugnies, nusausinkite grybus į sietelį ir nuplaukite tekančiu vandeniu.

Žingsnis 2

Marinuoti grybai Žingsnis 2
Marinuokite grybus. Sudėkite grybus į puodą ir užpilkite 1 litru vandens. Įberkite druskos, cukraus, pipirų, lauro lapų, krapų šakelių ir serbentų lapų. Įjunkite vidutinę ugnį ir virkite 10 minučių. Tada supilkite actą ir virkite dar 10 minučių.

Žingsnis 3

Marinuoti grybai Žingsnis 3
Konservuokite marinuotus grybus. Ant sterilių stiklainių dugno sudėkite česnako skilteles. Tolygiai paskirstykite grybus stiklainiuose, užpilkite marinatu taip, kad skystis visiškai apsemtų turinį. Naudodami vyniotuvą stiklainius užkimškite, apverskite aukštyn kojomis, suvyniokite ir palikite visiškai atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos