Publikavimo data: 2024-06-13
Marinuoti grybai
Nuo seno Rusijoje grybai buvo vienas pagrindinių maisto produktų. Kadangi miško dovanos greitai genda, juos išmoko paruošti žiemai: džiovinti, sūdyti ir marinuoti su actu. Anksčiau sūdyti ir marinuoti grybai buvo ruošiami dideliuose kubiluose, šiuolaikinės šeimininkės mieliau renkasi gaminti stiklainiuose. Namuose marinuotų grybų receptų sunku suskaičiuoti. Kiekviena šeimininkė turi savų paslapčių, kaip marinuoti grybus, kad jie išeitų skanūs.
Žingsnis 1
Paruoškite grybus marinavimui. Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite. Tada į vandenį sudėkite grybus, vėl užvirinkite ir virkite 20 minučių. Nuimkite puodą nuo ugnies, nusausinkite grybus į sietelį ir nuplaukite tekančiu vandeniu.
Žingsnis 2
Marinuokite grybus. Sudėkite grybus į puodą ir užpilkite 1 litru vandens. Įberkite druskos, cukraus, pipirų, lauro lapų, krapų šakelių ir serbentų lapų. Įjunkite vidutinę ugnį ir virkite 10 minučių. Tada supilkite actą ir virkite dar 10 minučių.
Žingsnis 3
Konservuokite marinuotus grybus. Ant sterilių stiklainių dugno sudėkite česnako skilteles. Tolygiai paskirstykite grybus stiklainiuose, užpilkite marinatu taip, kad skystis visiškai apsemtų turinį. Naudodami vyniotuvą stiklainius užkimškite, apverskite aukštyn kojomis, suvyniokite ir palikite visiškai atvėsti.
Kategorijos