Publikavimo data: 2024-06-23
Marinuoti grybai, patiekiami su grietine
Grybai užima ypatingą vietą ruošiant rusų virtuvės patiekalus. Rekomenduojama marinuoti nedidelius grybus, mažiau linkusius kauptis kenksmingoms medžiagoms iš aplinkos, pavyzdžiui, voveraites, opiatus arba drebulės grybus. Skirtingų rūšių grybus marinuokite atskirai. Prieš marinuodami atrinkite grybus pagal dydį, nuvalykite nuo jų nešvarumus ir nuplaukite. Pageidautina nupjauti kotelius: drebulės grybų - iki 3 cm, opečyčių, voveraičių ir baravykų - 0,5 cm. Grybus galima palikti sveikus, supjaustyti gabalėliais arba smulkiai supjaustyti.
Žingsnis 1
Išvirkite grybus su marinatu. Į puodą įpilkite 1 l vandens, sudėkite grybus, druską, cukrų, pipirų žirnelius, gvazdikėlius ir lauro lapą, uždėkite ant viryklės ir užvirinkite. Virkite 2 minutes, supilkite actą ir vėl užvirinkite.
Žingsnis 2
Užvirinkite marinuotus grybus. Nuimkite keptuvę nuo ugnies, atvėsinkite ir supilkite turinį į sterilizuotus stiklainius taip, kad marinatas apsemtų grybus. Uždarykite stiklainius ir palikite marinuotis 6 savaites.
Kategorijos