Publikavimo data: 2024-04-05
Marinuoti grybai su svogūnais
Šampinjonai su svogūnais yra vienas paprasčiausių marinuotų grybų receptų. Jam paruošti prireiks ne daugiau kaip 30 minučių. Grybų užkandis įgaus malonų skonį dėl marinatui būdingos rūgštelės. Marinuotų grybų su svogūnais receptui rinkitės nedidelius, tvirtus ir šviežius grybus. Pirmenybę teikite grybams su balta, smėlio arba ruda kepurėle. Tarp kepurėlės ir kotelio turi būti plėvelė.
Žingsnis 1
Apkepkite grybus. Įkaitinkite sausą keptuvę ir kepkite grybus apie 7-10 minučių, kad išgaruotų skysčio perteklius.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Sumaišykite actą, aliejų, lauro lapą, pipirų grūdelius, cukrų ir druską.
Žingsnis 3
Paruoškite grybus marinavimui. Kai iš grybų išgaruos visas skystis, supilkite marinatą į keptuvę. Troškinkite po uždaru dangčiu 10 minučių ant silpnos ugnies. Tada grybus perkelkite į puodą arba dubenį, sudėkite česnaką, svogūną ir krapus ir gerai išmaišykite. Uždenkite dubenį maistine plėvele. Atvėsę grybai turėtų marinuotis 1,5-2 valandas.
Kategorijos