Publikavimo data: 2024-04-05
Marinuoti grybai su svogūnais
Konservuoti grybus lengva, o pagal marinuotų grybų receptą pagaminsite gardų garnyrą. Marinavimui geriau rinktis nedidelius grybus. Jie būna sultingi ir skanūs. Didelius grybus reikia supjaustyti gabalėliais. Grybų su actu receptas leidžia patiekti grybus iš karto po marinavimo. Verdant 1 kg grybų reikia įpilti apie 500 ml vandens, tiek užteks laikyti grybus marinate stiklainyje.
Žingsnis 1
Išvirkite grybus. Sudėkite grybus į puodą ir užpilkite 500 ml vandens. Įjunkite vidutinę ugnį ir virkite, kol užvirs, nugriebkite susidariusias putas. Užvirus virkite 15 minučių. Per tą laiką grybų sultinys turėtų tapti auksinis. Išvirusius grybus išmeskite į sietelį ir nuplaukite vandeniu.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Sudėkite grybus į tą pačią keptuvę ir užpilkite vandeniu. Vanduo turi apsemti grybus. Įpilkite augalinio aliejaus, druskos, cukraus, pipirų, lauro lapų, kalendros, gvazdikėlių ir česnako. Marinatą virkite 10 minučių ant vidutinės ugnies. Tada supilkite actą ir virkite dar 10 minučių. Išjunkite ugnį ir palikite grybus atvėsti.
Kategorijos