Publikavimo data: 2024-06-08
Marinuoti grybai su svogūnais ir morkomis
Rinkdami masliukus miške arba pirkdami juos turguje, nepamirškite, kad ši grybų rūšis yra tikras skanėstas visų rūšių parazitams. Dažnai dauguma vienoje vietovėje randamų masalų būna sugadinti įvairių kenkėjų, todėl būtina atidžiai apžiūrėti grybus. Norėdami būti tikri, galite imti voveraites arba pievagrybius, kuriuos taip pat galima marinuoti pagal šį receptą.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Į puodą įpilkite vandens. Svogūnus supjaustykite žiedais, o morkas - apskritimais, sudėkite juos į puodą su vandeniu ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Užvirinkite ir po 5 minučių įberkite druskos, cukraus, lauro lapų, pipirų ir acto. Dar kartą leiskite vandeniui užvirti ir į puodą sudėkite grybus. Virkite visus ingredientus ant silpnos ugnies apie 10 minučių.
Žingsnis 2
Marinuokite grybus. Išimkite grybus, svogūnus ir morkas iš marinato ir sudėkite į stiklainius. Marinatą perkoškite ir užpilkite juo stiklainių turinį. Uždenkite stiklainius dangteliais ir laikykite sausoje vietoje.
Kategorijos