Publikavimo data: 2024-04-08
Marinuoti įdaryti kopūstai
Marinuoti įdaryti kopūstai su morkomis - ryškus pikantiškas užkandis, kurį labai lengva paruošti. Tokiu vitaminingu patiekalu galima paįvairinti pavasario mitybą. Atsižvelgiant į asmeninius skonio pageidavimus, namuose įdarytus kopūstus ir morkas galima ruošti sūresnius, saldesnius arba aštresnius. Su marinatu leidžiama eksperimentuoti, pridedant mėgstamų prieskonių ir prieskoninių žolelių. Jei pageidaujate, galite naudoti ir burokėlių gabalėlius, kad kopūstams suteiktumėte ryškią spalvą.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Sumaišykite morkas, česnaką, druską, pipirus ir kalendrą.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Sumaišykite 500 ml vandens, druską, cukrų, aliejų ir actą. Pastatykite ant ugnies, užvirinkite. Tačiau neužvirkite.
Žingsnis 3
Marinuokite įdarytus kopūstus. Į kopūsto lapo vidurį įdėkite įdaro. Atsargiai suvyniokite ir įdėkite įdarytą kopūstą į gilų dubenį. Užpilkite atvėsusiu marinatu ir užspauskite ant viršaus. Marinuotus kopūstus su morkomis palikite kambario temperatūroje 2 dienas. Tada išimkite presą ir indą dar 24 valandoms įdėkite į šaldytuvą.
Kategorijos