Publikavimo data: 2024-05-19
Marinuoti kalmarai
Marinuotus kalmarus lengva pasigaminti namuose. Dažniausiai marinatui naudojamas actas, kad kalmarų mėsa taptų minkštesnė, o prieskoniai, žolelės ir aitriosios paprikos suteiks kalmarams aštrumo ir aštrumo. Marinuotus kalmarus galima dėti į salotas: jie tinka su kopūstais, daikono ridikėliais ir virta vištiena. Kalmarai tinka su žuvimi, jūros kopūstais ir, žinoma, su kitomis jūros gėrybėmis: šukutėmis, midijomis, krevetėmis ir krabais.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą kalmarams. Nuplaukite citriną ir nusausinkite ją rankšluosčiu. Nulupkite citrinos žievelę smulkia tarka. Nuluptą citriną perpjaukite per pusę ir išspauskite iš kiekvienos pusės sultis. Sultis perkoškite per smulkų sietelį arba marlę ir supilkite į marinato indą. Į citrinos sultis suberkite česnaką, aitriąją papriką, petražoles ir citrinos žievelę. Supilkite alyvuogių aliejų, actą ir aitriųjų paprikų padažą. Išmaišykite marinatą.
Žingsnis 2
Paruoškite kalmarus. Išvalytas kalmarų skerdenas supjaustykite pusžiedžiais. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir nuolat maišydami kepkite kalmarus ant vidutinės ugnies ne ilgiau kaip 2-3 minutes.
Žingsnis 3
Marinuokite kalmarus. Iškeptus kalmarus sudėkite į indą su marinatu, sudėkite svogūnų puseles ir išmaišykite. Dėkite į šaldytuvą 3 valandoms.
Kategorijos