Publikavimo data: 2024-05-19
Marinuoti kiaušiniai
Marinuoti kiaušiniai yra tradicinis anglų patiekalas. Pagal receptą kietai išvirti, nulupti kiaušiniai supilami į marinatą, kurį sudaro vanduo, actas, druska ir prieskoniai. Reikėtų rinktis nedidelius šviežius C2 arba C3 kategorijos kiaušinius be įtrūkimų ar pažeidimų. Namuose kiaušinius patogu marinuoti stiklainiuose, kuriuos prieš tai reikėtų sterilizuoti. Po 5-14 dienų marinuotus kiaušinius galima patiekti kaip užkandį prie alaus.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą kiaušiniams. Puode sumaišykite vyno actą, vandenį, cukrų, skystus dūmus, druską ir pipirus. Užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių.
Žingsnis 2
Marinuokite kiaušinius. Nulupkite kietai virtus kiaušinius nuo lukštų ir sudėkite juos į stiklainius. Kiaušinius užpilkite karštu marinatu. Sandariai uždarykite stiklainius dangteliais ir palaukite, kol jie atvės. Visiškai atvėsusius marinuotus kiaušinius padėkite į šaldytuvą 7 dienoms.
Kategorijos