Marinuoti kiaušiniai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Marinuoti kiaušiniai

Marinuoti kiaušiniai yra tradicinis anglų patiekalas. Pagal receptą kietai išvirti, nulupti kiaušiniai supilami į marinatą, kurį sudaro vanduo, actas, druska ir prieskoniai. Reikėtų rinktis nedidelius šviežius C2 arba C3 kategorijos kiaušinius be įtrūkimų ar pažeidimų. Namuose kiaušinius patogu marinuoti stiklainiuose, kuriuos prieš tai reikėtų sterilizuoti. Po 5-14 dienų marinuotus kiaušinius galima patiekti kaip užkandį prie alaus.
Gaminimo laikas
10100 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
94 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.79/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Marinuoti kiaušiniai Žingsnis 1
Paruoškite marinatą kiaušiniams. Puode sumaišykite vyno actą, vandenį, cukrų, skystus dūmus, druską ir pipirus. Užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių.

Žingsnis 2

Marinuoti kiaušiniai Žingsnis 2
Marinuokite kiaušinius. Nulupkite kietai virtus kiaušinius nuo lukštų ir sudėkite juos į stiklainius. Kiaušinius užpilkite karštu marinatu. Sandariai uždarykite stiklainius dangteliais ir palaukite, kol jie atvės. Visiškai atvėsusius marinuotus kiaušinius padėkite į šaldytuvą 7 dienoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos