Publikavimo data: 2024-05-25
Marinuoti kopūstai su morkomis
Marinuoti kopūstai su morkomis - ryškus šventės užkandis, kuris patiks kiekvienam. Jį paruošti nėra sudėtinga. Receptą gali įvaldyti bet kuri šeimininkė. Svarbiausia - kokybiški švieži kopūstai ir morkos. Marinatas, kuriame daržovės bus prisotintos saldžiarūgščio skonio, išsaugos jų sultingumą ir traškumą. Šį užkandį galima patiekti ne tik originalaus pavidalo, bet ir pridėjus šviežių žolelių bei nerafinuoto saulėgrąžų aliejaus.
Žingsnis 1
Susmulkinkite baltagūžius kopūstus.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite petražoles, svogūną supjaustykite pusžiedžiais, česnaką ir morkas šiaudeliais.
Žingsnis 3
Paruoškite marinatą. Supilkite vandenį į puodą ir pastatykite jį ant ugnies. Įpilkite augalinio aliejaus, acto, cukraus ir pipirų mišinio. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite dar 2-3 minutes.
Žingsnis 4
Į gilų dubenį sudėkite susmulkintus kopūstus, svogūnus, petražoles, morkas ir česnakus.
Žingsnis 5
Daržoves išmaišykite ir užpilkite marinatu.
Žingsnis 6
Uždenkite dubenį dangčiu ir palikite bent 30 minučių.
Žingsnis 7
Palikite kopūstus marinuotis per naktį. Taip skonis bus intensyvesnis.
Kategorijos