Marinuoti kopūstai su morkomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Marinuoti kopūstai su morkomis

Marinuoti kopūstai su morkomis - ryškus šventės užkandis, kuris patiks kiekvienam. Jį paruošti nėra sudėtinga. Receptą gali įvaldyti bet kuri šeimininkė. Svarbiausia - kokybiški švieži kopūstai ir morkos. Marinatas, kuriame daržovės bus prisotintos saldžiarūgščio skonio, išsaugos jų sultingumą ir traškumą. Šį užkandį galima patiekti ne tik originalaus pavidalo, bet ir pridėjus šviežių žolelių bei nerafinuoto saulėgrąžų aliejaus.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
21 kcal.
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.8/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Marinuoti kopūstai su morkomis Žingsnis 1
Susmulkinkite baltagūžius kopūstus.

Žingsnis 2

Marinuoti kopūstai su morkomis Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite petražoles, svogūną supjaustykite pusžiedžiais, česnaką ir morkas šiaudeliais.

Žingsnis 3

Marinuoti kopūstai su morkomis Žingsnis 3
Paruoškite marinatą. Supilkite vandenį į puodą ir pastatykite jį ant ugnies. Įpilkite augalinio aliejaus, acto, cukraus ir pipirų mišinio. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite dar 2-3 minutes.

Žingsnis 4

Marinuoti kopūstai su morkomis Žingsnis 4
Į gilų dubenį sudėkite susmulkintus kopūstus, svogūnus, petražoles, morkas ir česnakus.

Žingsnis 5

Marinuoti kopūstai su morkomis Žingsnis 5
Daržoves išmaišykite ir užpilkite marinatu.

Žingsnis 6

Marinuoti kopūstai su morkomis Žingsnis 6
Uždenkite dubenį dangčiu ir palikite bent 30 minučių.

Žingsnis 7

Marinuoti kopūstai su morkomis Žingsnis 7
Palikite kopūstus marinuotis per naktį. Taip skonis bus intensyvesnis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos