Publikavimo data: 2025-08-20
Marinuoti kukurūzai
Norėdami ilgiau išsaugoti jaunus kukurūzus, galite juos marinuoti žiemai. Tokiu atveju jo šviežumas ir naudingosios savybės išliks ilgą laiką. Marinuoti kukurūzai turi mažai kalorijų, todėl tinka tiems, kurie laikosi dietos. Ragaudami rinkitės tankias žalias kukurūzų varpas su šviesiai geltonais branduoliais.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Puode sumaišykite vandenį, druską, pipirų žirnelius ir cukrų, pastatykite ant ugnies ir virkite, kol užvirs. Virkite dar 3 minutes, tada supilkite actą ir nukelkite puodą nuo viryklės.
Žingsnis 2
Marinuokite kukurūzus. Supjaustytus kukurūzus sudėkite į sterilizuotus stiklainius, užpilkite marinatu ir sandariai uždarykite dangteliais. Uždėkite stiklainius ant storo rankšluosčio ir palikite juos 5 valandoms. Paruoštus marinuotus kukurūzus laikykite vėsioje vietoje.
Kategorijos