Publikavimo data: 2024-05-26
Marinuoti opiatai
Grybai - viena mėgstamiausių rudens miško dovanų. Ruošiant grybus žiemai, naudojami karšti ir šalti marinavimo būdai. Iš pradžių marinuoti opiriukai buvo gaminami mediniuose kubiluose, dabar populiarūs gaminimo stiklainiuose receptai. Kad opuncijos išeitų skanios, nereikėtų piktnaudžiauti prieskoniais. Su šiais grybais gerai dera svogūnai, česnakai ir krapai. Taip pat galima pridėti kalendros, rozmarino ir gvazdikėlių. Kiti prieskoniai paprastai nenaudojami, nes jie nuslopina švelnų opijatų skonį.
Žingsnis 1
Išvirkite opiatą. Sudėkite grybus į didelį emaliuotą puodą, užpilkite vandeniu, įberkite šiek tiek druskos ir virkite nuo virimo temperatūros 25-30 minučių. Tada nusausinkite juos sietelyje.
Žingsnis 2
Pasūdykite jūros ešerį. Gilioje keptuvėje sluoksniuokite opijas, kiekvieną sluoksnį pabarstykite druska. Įdėkite česnaką, lauro lapą, pipirų žirnelius, krapų šakeles, serbentų ir vyšnių lapus. Ant viršaus uždėkite lėkštę ir ją pasunkinkite. Padėkite preparatą į vėsią vietą mažiausiai 2 savaitėms.
Žingsnis 3
Sudėkite jūros ešerius į saugyklą. Po 2 savaičių perpilkite jūros ešerius į sterilizuotus stiklainius, uždenkite kaproniniais dangteliais ir laikykite rūsyje arba šaldytuve.
Kategorijos