Marinuoti pievagrybiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Marinuoti pievagrybiai

Sunku įsivaizduoti žiemos patiekalus be marinuotų grybų. Ėmėme didelius ir kvapnius baltuosius grybus. O kad skonis būtų dar intensyvesnis, paruošėme specialų marinatą: su gvazdikėliais, cinamonu ir kardamonu. Jei viską padarysite teisingai, grybai bus traškūs, sultingi ir šiek tiek aštrūs. Marinatui paruošti prireiks tik šiek tiek laiko, o paruoštą užkandį galėsite laikyti kelis mėnesius.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
14 kcal.
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.79/5 (19 bal.)

Žingsnis 1

Marinuoti pievagrybiai Žingsnis 1
Paruoškite grybus. Puode užvirinkite vandenį ir sudėkite grybus. Vėl užvirinkite ir palikite 5 minutes pavirti. Grybus nuplaukite po tekančiu vandeniu. Kitą puodą pripildykite vandeniu, įberkite druskos po 20 g druskos 1 litrui skysčio. Užvirinkite ir sudėkite grybus. Nugriebkite putas ir palikite virti 20 minučių. Sudėkite grybus į sietelį ir nuplaukite.

Žingsnis 2

Marinuoti pievagrybiai Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Atskirame puode sumaišykite druską, cukrų, lauro lapą, cinamoną, krapų ir garstyčių sėklas, kardamoną, pipirus ir gvazdikėlius. Užvirinkite ir ant vidutinės ugnies virkite 7 minutes.

Žingsnis 3

Marinuoti pievagrybiai Žingsnis 3
Marinuokite grybus. Grybus 10 minučių dėkite į verdantį marinatą. Likus 3 minutėms iki pabaigos supilkite actą. Sudėkite į stiklainius ir užsukite žiemai.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
grybų patiekalai, daržovių ir grybų užkandžiai, šalti užkandžiai, šaltibarščiai, grybų gaminiai, konservavimas, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, pietūs, vakarienė, grybų sezonas, morkų sezonas, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos