Marinuoti pievagrybiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Marinuoti pievagrybiai

Sunku įsivaizduoti žiemos patiekalus be marinuotų grybų. Ėmėme didelius ir kvapnius baltuosius grybus. O kad skonis būtų dar intensyvesnis, paruošėme specialų marinatą: su gvazdikėliais, cinamonu ir kardamonu. Jei viską padarysite teisingai, grybai bus traškūs, sultingi ir šiek tiek aštrūs. Marinatui paruošti prireiks tik šiek tiek laiko, o paruoštą užkandį galėsite laikyti kelis mėnesius.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
14 kcal.
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.79/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Marinuoti pievagrybiai Žingsnis 1
Paruoškite grybus. Puode užvirinkite vandenį ir sudėkite grybus. Vėl užvirinkite ir palikite 5 minutes pavirti. Grybus nuplaukite po tekančiu vandeniu. Kitą puodą pripildykite vandeniu, įberkite druskos po 20 g druskos 1 litrui skysčio. Užvirinkite ir sudėkite grybus. Nugriebkite putas ir palikite virti 20 minučių. Sudėkite grybus į sietelį ir nuplaukite.

Žingsnis 2

Marinuoti pievagrybiai Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Atskirame puode sumaišykite druską, cukrų, lauro lapą, cinamoną, krapų ir garstyčių sėklas, kardamoną, pipirus ir gvazdikėlius. Užvirinkite ir ant vidutinės ugnies virkite 7 minutes.

Žingsnis 3

Marinuoti pievagrybiai Žingsnis 3
Marinuokite grybus. Grybus 10 minučių dėkite į verdantį marinatą. Likus 3 minutėms iki pabaigos supilkite actą. Sudėkite į stiklainius ir užsukite žiemai.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos