Publikavimo data: 2024-06-08
Marinuoti pievagrybiai
Sunku įsivaizduoti žiemos patiekalus be marinuotų grybų. Ėmėme didelius ir kvapnius baltuosius grybus. O kad skonis būtų dar intensyvesnis, paruošėme specialų marinatą: su gvazdikėliais, cinamonu ir kardamonu. Jei viską padarysite teisingai, grybai bus traškūs, sultingi ir šiek tiek aštrūs. Marinatui paruošti prireiks tik šiek tiek laiko, o paruoštą užkandį galėsite laikyti kelis mėnesius.
Žingsnis 1
Paruoškite grybus. Puode užvirinkite vandenį ir sudėkite grybus. Vėl užvirinkite ir palikite 5 minutes pavirti. Grybus nuplaukite po tekančiu vandeniu. Kitą puodą pripildykite vandeniu, įberkite druskos po 20 g druskos 1 litrui skysčio. Užvirinkite ir sudėkite grybus. Nugriebkite putas ir palikite virti 20 minučių. Sudėkite grybus į sietelį ir nuplaukite.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Atskirame puode sumaišykite druską, cukrų, lauro lapą, cinamoną, krapų ir garstyčių sėklas, kardamoną, pipirus ir gvazdikėlius. Užvirinkite ir ant vidutinės ugnies virkite 7 minutes.
Žingsnis 3
Marinuokite grybus. Grybus 10 minučių dėkite į verdantį marinatą. Likus 3 minutėms iki pabaigos supilkite actą. Sudėkite į stiklainius ir užsukite žiemai.
Kategorijos