Publikavimo data: 2024-06-13
Marinuoti pievagrybiai
Pievagrybiai - skanios ir naudingos miško dovanos. Jų minkštime yra seleno, kuris padeda kovoti su vėžiu ankstyvosiose vėžio stadijose. Taip pat produkto sudėtyje - kalcio, geležies, fitohormonų, kurie malšina įvairius uždegimus. Sūdyti pievagrybiai yra tradicinis rusų virtuvės patiekalas. Jie patiekiami kaip užkandis arba įtraukiami į įvairių receptų salotas. Iš pradžių grybai buvo sūdomi medinėse statinėse, o šiuolaikinės šeimininkės mieliau juos konservuoja stiklainyje.
Žingsnis 1
Išvirkite grybus. Sudėkite grybus į puodą, užpilkite vandeniu, pasūdykite, įberkite gvazdikėlių, juodųjų pipirų ir lauro lapų. Virkite ne ilgiau kaip 30 minučių. Tada išimkite grybus iš puodo, sudėkite juos ant sietelio, nuplaukite po tekančiu vandeniu ir palikite išdžiūti.
Žingsnis 2
Pasūdykite grybus. Ant stiklainių dugno sudėkite žoleles, ant jų - grybų sluoksnį. Procedūrą pakartokite. Užpilkite sūrymu, stiklainius uždenkite marle ir apkraukite svoriu. Sūrymas turi visiškai uždengti indo turinį. Palikite 2-3 dienas vėsioje ir sausoje vietoje. Tada stiklainius uždarykite kaproniniais dangteliais ir padėkite saugoti.
Kategorijos