Publikavimo data: 2024-06-08
Marinuoti Podberezoviki
Fondue iš pradžių išrado piemenys. Jiems reikėjo sočiai pavalgyti, nes jie ilgą laiką būdavo kalnų ganyklose. Todėl piemenys pasiimdavo sūrio, duonos ir vyno. Po kelių dienų sūris išdžiūdavo ir jį reikėdavo kaip nors "atgaivinti". Jis buvo dedamas į puodą, užpilamas vynu ir kaitinamas. Tada į ištirpintą sūrį pamerkdavo duonos riekes. Ilgą laiką fondiu buvo vargšų maistas, tačiau vėliau šį patiekalą įvertino aristokratai. Ir pats fondiu nustojo būti tik sūrio fondiu. Jis pradėtas gaminti ir su šokoladu.
Žingsnis 1
Sterilizuokite stiklainius ir dangtelius. Įdėkite stiklainius į orkaitę, įkaitintą iki 110 ˚C, ir palikite 20 minučių. Išjunkite orkaitę ir palikite stiklainius kelioms minutėms šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 2
Išvirkite grybus. Beržinius grybus užpilkite karštu vandeniu, užvirinkite ir virkite 5 minutes. Tada juos nusausinkite ir nuplaukite šaltu vandeniu. Užpilkite juos litru karšto vandens, įberkite prieskonių, prieskoninių žolelių, citrinos rūgšties. Užvirinkite, virkite 10 minučių, įberkite druskos, cukraus ir krapų. Virkite ant silpnos ugnies dar 15 minučių.
Žingsnis 3
Sudėkite grybus į stiklainius. Grybus kartu su marinatu sudėkite į sterilizuotus stiklainius, įpilkite acto (1 desertinis šaukštas acto 1 litrui). Uždenkite stiklainius dangteliais ir apverskite juos aukštyn kojomis, palikite marinuotis, kol visiškai atvės, uždengę storu rankšluosčiu.
Kategorijos