Marinuotos braškės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Marinuotos braškės

Šviežių uogų gausa pasižymi tik vasarą, tačiau kitais metų laikais norisi pasimėgauti uogų desertais, todėl jie ruošiami iš anksto. Marinuotos braškės - neįprastas būdas išsaugoti vasarą stiklainyje. Kad paruošimas džiugintų skoniu, būtina vaisius rūšiuoti pagal dydį ir brandą, nedėti daug cukraus. Naudojant citrusines rūgštis arba actą išsaugosite uogų išvaizdą, o aromatui ir skoniui sustiprinti galite pridėti saldžių prieskonių ir žolelių.
Gaminimo laikas
1450 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
35 kcal.
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.86/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

Marinuotos braškės Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Puode sumaišykite obuolių actą su vandeniu, cukrumi, druska, gvazdikėliais ir prieskoniais. Šį mišinį užvirinkite ir virkite 1-2 minutes.

Žingsnis 2

Marinuotos braškės Žingsnis 2
Marinuokite uogas. Sudėkite braškes į stiklainį, užpilkite karštu marinatu, uždenkite ir palikite marinuotis 24 valandas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Konservai, vaisių konservai, konservavimas, džiovinimas, paprasta, mažai kalorijų, abrikosų sezonas, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos