Publikavimo data: 2025-08-18
Marinuotos braškės
Šviežių uogų gausa pasižymi tik vasarą, tačiau kitais metų laikais norisi pasimėgauti uogų desertais, todėl jie ruošiami iš anksto. Marinuotos braškės - neįprastas būdas išsaugoti vasarą stiklainyje. Kad paruošimas džiugintų skoniu, būtina vaisius rūšiuoti pagal dydį ir brandą, nedėti daug cukraus. Naudojant citrusines rūgštis arba actą išsaugosite uogų išvaizdą, o aromatui ir skoniui sustiprinti galite pridėti saldžių prieskonių ir žolelių.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Puode sumaišykite obuolių actą su vandeniu, cukrumi, druska, gvazdikėliais ir prieskoniais. Šį mišinį užvirinkite ir virkite 1-2 minutes.
Žingsnis 2
Marinuokite uogas. Sudėkite braškes į stiklainį, užpilkite karštu marinatu, uždenkite ir palikite marinuotis 24 valandas.
Kategorijos