Publikavimo data: 2024-06-22
Marinuotos citrinos
Konservai gaminami visame pasaulyje, ir nors mes esame įpratę prie marinuotų agurkų ir pomidorų, Afrikoje nesunku rasti marinuotų citrinų. Konservuojant ne tik išsaugomas, bet ir sustiprinamas skonis, todėl marinuotos citrinos naudojamos kaip mėsos ir žuvies prieskonis, dedamos į padažus. Marinuotų citrinų skystis naudojamas salotoms gardinti, o žievelės dedamos į marinatus. Marinuotų citrinų žievelės yra vienas iš populiariausių Maroko virtuvės prieskonių kartu su cinamonu, šafranu ir mėtomis.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Perpjaukite penkias citrinas skersai per vidurį. Likusią citriną išskobkite per visą paviršių, prispausdami delnais. Perpjaukite per pusę ir išspauskite sultis. Į kiekvienos perpjautos citrinos vidų įdėkite po 1 šaukštelį druskos.
Žingsnis 2
Konservuokite marinuotas citrinas. Į stiklainio dugną įberkite 1 valgomąjį šaukštą druskos. Užpildykite stiklainį citrinomis ir kruopščiai jas užspauskite. Ant viršaus sudėkite lauro lapus, cinamono lazdelę ir pipirų grūdelius. Apibarstykite citrinas likusia druska. Į stiklainį supilkite citrinų sultis, o likusią vietą iki viršaus užpildykite augaliniu aliejumi. Uždenkite stiklainį dangteliu ir 3 savaites laikykite tamsioje, sausoje vietoje. Kartą per 2-3 dienas stiklainį pakratykite, kad druska geriau ištirptų.
Kategorijos