Publikavimo data: 2024-06-16
Marinuotos cukinijos kepsniams
Norėdami paruošti marinuotas cukinijas kepimui ant grotelių, rinkitės jaunas cukinijas su mažomis sėklomis ir švelnia odele. Prieš kepimą jų nereikės lupti. Rinkitės ne pernokusias, o šiek tiek nesubrendusias, iki 8 cm storio ir iki 30 cm ilgio. Žievė turi būti minkšta, atrodyti šviežia, be įtrūkimų. Svarbu nepamiršti, kaip marinuoti griliui skirtas cukinijas. Marinavimui nenaudokite nerafinuoto aliejaus, nes jis suteiks daržovėms nemalonų kvapą ir užgoš prieskonių skonį.
Žingsnis 1
Marinuokite cukinijas. Į dubenį su cukinijomis supilkite augalinį aliejų, įberkite druskos ir pabarstykite čiobrelių, Provanso žolelių ir raudonųjų pipirų prieskonių mišiniu. Sudėkite žoleles, česnaką ir lauro lapus. Kruopščiai išmaišykite ir palikite 15-20 min. marinuotis kambario temperatūroje.
Žingsnis 2
Apkepkite cukinijas. Sudėkite jas ant grotelių ir uždėkite ant grotelių. Cukinijas kepkite ant karštų anglių, bet ne ant liepsnos. Jei kepsite virš atviros liepsnos, cukinijos sudegs per kelias minutes. Kepkite cukinijas iš abiejų pusių po 5-7 minutes.
Kategorijos