Marinuotos drebulės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Marinuotos drebulės

Šveicarijos nacionalinis patiekalas fondiu į Rusiją atkeliavo palyginti neseniai. Prancūzų kalba jis reiškia "išlydytas". Dažniausiai klasikinis sūrio fondiu receptas reiškia lydytą sūrį, tačiau jį galima gaminti ir iš šokolado. Kalbant apie sūrio fondiu, jo gaminimui namuose idealiai tinka ementalis, grujeras, bri, edamas. Iš esmės galite naudoti bet kokį kietą ir gerai tirpstantį sūrį.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
25 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.86/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Marinuotos drebulės Žingsnis 1
Sterilizuokite stiklainius ir dangtelius. Į stiklainius įpilkite 1,5-2 cm vandens ir įdėkite juos į mikrobangų krosnelę. Pasirinkite didžiausią galingumą ir įjunkite laikmatį 3-5 minutėms. Vanduo turi užvirti, o stiklainiai iš vidaus turi pasidengti dideliais lašais. Nusausinkite, stiklainius kakleliu žemyn padėkite ant švaraus sauso rankšluosčio ir išdžiovinkite.

Žingsnis 2

Marinuotos drebulės Žingsnis 2
Išvirkite grybus. Ant ugnies pastatykite puodą su vandeniu (200 ml), sudėkite grybus ir užvirkite. Užvirus nugriebkite putas ir įberkite druskos. Ašarėles virkite ant vidutinės ugnies apie 30 minučių nuo virimo pradžios. Kai išvirs, išimkite smidrus iš keptuvės ir nuplaukite šaltu vandeniu.

Žingsnis 3

Marinuotos drebulės Žingsnis 3
Toliau ruoškite marinatą. Į puodą įpilkite 250 ml šalto vandens. Į puodą sudėkite virtas drebulės uogas. Suberkite cukrų, druską ir actą. Tada į grybus sudėkite juodųjų ir raudonųjų pipirų žirnelius, lauro lapą ir gvazdikėlius. Uždėkite puodą ant viryklės, užvirinkite ir virkite dar 3-5 minutes.

Žingsnis 4

Marinuotos drebulės Žingsnis 4
Sudėkite preparatą į stiklainius. Karštas drebulės uogas kartu su skysčiu sudėkite į sterilius stiklainius. Galima sunaudoti ne visą marinatą. Sandariai užsukite dangtelius ir apverskite stiklainius aukštyn kojomis. Atvėsinkite po šilta antklode ar rankšluosčiu.

Žingsnis 5

Paruoštas konservuoti produktas laikomas tamsioje ir vėsioje vietoje, ne aukštesnėje kaip +18 ˚C temperatūroje. Marinuotas drebulės uogas galima patiekti kaip užkandį arba garnyrą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos